Craig Armstrong - Kiss of the Dragon (2001)

Alternatieve titel: Le Baiser Mortel du Dragon

Score
Label: Delabel

1. As If You Said Nothing (4:40)
  2. Symphony for Isabelle (Part 1) (3:38)
  3. Symphony for Isabelle (Part 2) (3:12)
  4. Symphony for Isabelle (Part 3) (1:44)
  5. Symphony for Isabelle (Part 4) (6:10)
  6. Symphony for Isabelle (Part 5) (1:38)
  7. Symphony for Isabelle (Part 6) (1:36)
  8. Symphony for Isabelle (Part 7) (3:36)
  9. Symphony for Isabelle (Part 8) (3:42)
  10. Symphony for Isabelle (Part 9) (4:28)
  11. Symphony for Isabelle (Part 10) (2:08)
  12. Symphony for Isabelle (Part 11) (5:41)
  13. Symphony for Isabelle (Part 12) (3:27)
  14. Symphony for Isabelle (Part 13) (3:43)
  15. Symphony for Isabelle (Part 14) (3:17)
  16. Symphony for Isabelle (Part 15) (2:02)
  17. Symphony for Isabelle (Part 16) (1:34)
  18. Symphony for Isabelle (Part 17) (4:16)
  19. Symphony for Isabelle (Part 18) (7:10)
  20. Symphony for Isabelle (Part 19) (4:53)
neo
Bij veel projecten bekroop mij het gevoel dat Armstrong met grotere, actievollere scenes ultieme composities kon schrijven, nog beter dan het beste van zijn beste werk. Kiss of the Dragon zou dat geweest kunnen zijn. Het voelt erg gladjes aan, in de lijn van Romeo + Juliet, maar dan zonder de overduidelijke samples. Drijvende elektronische beats, met oost-west herenigende percussie en zijn emotievolle violen zorgen zonder meer voor het nodige spektakel. De continu aanwezige emotionele laag lijkt soms echter iets te ver vandaan bij het gladde vehikel gevoel waar deze score voor bedoeld is. Dit dankzij zijn piano klanken die crescendo gewijs met wederom weer de het Metro koor van The Bone Collector, die dus echt meer gescheiden hadden moeten worden van de elektronische beats. Desondanks groots spektakel, wat op op de uitgaven echt tot zijn recht komt. Armstrong kon haast niet anders verwachten met zo'n film maar vele stukken zijn vervangen door source muziek. En de momenten waarop deze ingezet worden, hadden regelmatig meer opgestuwd kunnen worden juist door score. Echter zijn As If You Said Nothing is een uitzonderlijke goede track geworden van Armstrongs stijl in compromis met een anders zang en tekst. 4.5 sterren

Een van de naar mijn mening mindere Armstrong scores. Absoluut niet slecht dat niet maar de elektronische beats doen nmi nogal verouderend aan. De orchestraties zijn zoals vanouds gewoon goed en zeer melancholiek/ romantisch.

neo
Probeers ook eens The Clearing, ben wel benieuwd wat je van die zal vinden.

Neo die heb ik ook thuis liggen. Ik heb al zijn muziek op cd (wat uitgebracht is dan). Echter heb ik The Clearing al een tijd niet meer geluisterd. Zal het binnenkort eens doen en dan schrijf ik er wel een kort stukje over.

neo
De rest schijn je ook al te kennen, maar in ieder geval The Clearing verdiend meer aandacht. Nu alleen nog wat officiele uitgaves van scores als Love Actually en zijn afgewezen van Cradle of Life en iedereen mag bijna weer tevreden zijn

Maar eigenlijk de enige track waar ik zelf een electronica een tikkeltje verouderd en sullig vond klinken was in Symphony for Isabelle 18.

neo schreef:

Van de hakselmolen?

neo
Mag ik aandacht vervangen door erkenning, of krijg ik dan een rode kaart?

neo schreef:

Mag ik aandacht vervangen door erkenning, of krijg ik dan een rode kaart?

Is goed.