Joerg Strawe - Events in Motion (1990)

1 stem

Duitsland
Electronic
Label: CUE

1. Opening: End of the World (5:42)
  2. Disappearing Events (4:56)
  3. Dataflow Section 1 (5:12)
  4. Structural Change (3:39)
  5. Mammoth (2:45)
  6. Dataflow Section 2 (Dataoverflow) (5:01)
  7. Woodland Music (2:46)
  8. Events in Motion (3:18)
  9. Atomium (2:59)
  10. Dataflow Section 3 (Hypnotic Sequence) (5:40)
  11. Near the Pond (7:03)
  12. Place of Action (7:27)
  13. Dataflow Section 4 (Lifetime) (4:19)
  14. Tragedic Logarithm (2:43)
  15. End Title: D.Eyes (3:51)
avatar van Gerards Dream
Aan de voorzijde doet dit album mij denken vanuit een grot de wijde wereld in te kijken. Erg sfeervol dus. Maar sla ik het velletje open, dan zie ik de meest uiteenlopende plaatjes. Het doet even rommelig aan, maar onder die plaatjes staan korte zinnen die slaan op de tracks op dit album. Dat is alvast goed bedacht, alleen jammer dat niet iedere track zo belicht wordt.

Maar dan waar we hier voor zitten de muziek. Die is best lekker te noemen. Van up-tempo tot muziek die wat meer sferisch is, is op dit Events in Motion te horen. Wel moet ik hierbij opmerken dat het niet helemaal top is, maar wel leuk is voor tussendoor. Het is goed te horen dat Strawe de muziek van Tangerine Dream kent en deze probeert om te zetten in een eigen stijl. Dit gaat hem over het algemeen goed af, maar er zijn ook wat momenten dat het allemaal wat minder uit de verf komt.

Toch heb ik moeten constateren dat mijn tenen nergens krom van ergernis hebben gestaan. Iets wat ik met name toeschrijf aan het frisse geluid op dit album. Hierdoor een staalkaart voor wie kennis wil maken met electronische muziek die niet al te zwaar is.