Mouth of the Architect - Quietly (2008)

Label: Translation Loss

1. Quietly (10:34)
  2. Hate and Heartache (7:33)
  3. Pine Boxes (3:55)
  4. Guilt and the Like (7:39)
  5. Generation of Ghosts (10:08)
  6. Rocking Chairs and Shotguns (6:51)
  7. Medicine (1:57)
  8. A Beautiful Corpse (7:04)
avatar van Nakur
Mouth Of The Architect is een toffe band en ik wist niet dat er een nieuwe uit was. Thanks Joy4Ever

avatar van THEMARSVOLTA
En ook mijn dank aan Joy4Ever!

Klinkt erg goed, zou bijna zeggen: "nog een nieuw album van COL?".

avatar van Joy4ever
Graag gedaan Deze band verdient wel wat aandacht. Ik moet ook denken aan COL. MotA neemt echter her en der het nodige gas terug. Mooie melodieën komen er langs en de aanwezigheid van de zangeres is ook geslaagd. Die brul op het eind van het slotnummer gaat door merg en been.

avatar van snarf349
goeie voorzet tom, die kop ik erin.
erg prettige post-sludge-metal.

verbaas me dat ze nog bestaan, heb een paar jaar geleden in een blad gelezen dat ze uit elkaar gingen.

avatar van andnino
Ik weet nog niet helemaal wat ik hiermee moet... ik mis een beetje de 'vernietiging' die post metal normaal gesproken met zich meedraagt, en naar mijn idee springt het een beetje te veel heen en weer. Nog niet zo vaak geluisterd omdat ik er wel goed voor wil gaan zitten, maar tot zover zonder resultaat. hier kom ik nog op terug.

avatar van strebge
Prachtig stukje.. 2de gedeelte van "Hate and Heartache"

Jammer dat meneer de hals weer te vaak los heeft..

avatar van Tha)Sven
andnino schreef:
Dat had ik dus een beetje met het vorige album. Maar een echte fatsoenlijke luisterbeurt heb ik het hele album eigenlijk nooit gegeven. Moet ik deze misschien dan toch proberen ?

avatar van andnino
Tha)Sven schreef:

De tijd vliegt november vorig jaar alweer. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het sindsdien niet weer geluisterd heb. Dat moet binnenkort dan toch even gebeuren.

avatar van Joy4ever
Ga jullie schamen Tha)Sven en andnino

avatar van trebremmit
Deze heb ik helemaal gemist vorig jaar, heerlijke atmosferische sludge.

leander?
Het heeft me best wat tijd gekost om erin te komen, maar ik ben er nu toch wel achter dat dit enorm sterke sludge is.

leander?
Wat is RCaS toch een megagave plaat!

avatar van robbizzel
Erg sterke plaat hoor, niet beter dan The Ties That Blind maar komt dicht in de buurt. 1 van de weinige bands in het genre die ik echt goed vind ( samen natuurlijk met Neusosis, Isis en Cult Of Luna ), en erg benieuwd naar de nieuwe plaat die ook weer erg goed schijnt te zijn als ik alle reviews moet geloven.

avatar van P8371G
Kende de band eigenlijk niet ,eigenlijk per toeval iets van ondekt deze plaat en The Ties That Blind zijn de uitschieters, Schreeuwerig maar niet te schreeuwerig zoals ik dat met COL wel heb. lekkere Sludge plaat,
Coole band.