Scherrie & Susaye - Partners (1979)

1 stem

Pop / Soul
Label: Motown

1. Storybook Romance (5:10)
  2. Your Sweet Love (4:16)
  3. Luvbug (3:35)
  4. Leaving Me Was the Best Thing You've Ever Done (5:24)
  5. When the Day Comes Every Night (2:23)
  6. In the Night (6:04)

met Eugene McDaniels

7. I Found Another Love (3:06)
  8. You've Been Good to Me (4:05)
  9. Another Life from Now (5:53)

met Eugene McDaniels

avatar van kemm
Een album van 2 overgebleven Supremes die niet eens de hoogdagen hebben meegemaakt, waarom zou hier een haan naar kraaien, deze haan incluis? Mijn aandacht werd getrokken door de naam Eugene McDaniels, wiens solowerk ik toch wel hoog heb zitten. Hij heeft deze plaat geproduced en is ook links en rechts te horen als achtergrondzanger. Het resulteert hier in misschien wel het beste werk van eender welke Supreme-release sinds begin jaren '70. De dames zelf zijn vocaal ook beter dan Diana Ross ooit is geweest. Een van beide zangeressen (ik gok op Susaye) klinkt zowaar als een soort van zwarte Kate Bush. De titel 'Partners' is trouwens erg ongelukkig gekozen, aangezien de meeste songs gezongen worden door slechts een van de twee, met de ander op de backings. Het songmateriaal leent zich ook perfect voor deze stemmen. De enkele discostompers die hier te vinden zijn zijn best ok, maar de sterkte ligt hier toch in de mid- tot downtempo songs, zo daar zijn 'Your Sweet Love', 'Luvbug' en 'In the Night'. Het absolute hoogtepunt is de ballade 'When the Day Comes Every Night'.