Port O'Brien - All We Could Do Was Sing (2008)

Uitgebracht in eigen beheer

1. I Woke Up Today (3:21)
  2. Stuck on a Boat (2:54)
  3. Fisherman's Son (4:09)
  4. Don't Take My Advice (3:15)
  5. Alive for Nothing (2:22)
  6. Pigeonhold (4:15)
  7. Will You Be There? (2:59)
  8. The Rooftop Song (4:20)
  9. In Vino Veritas (3:05)
  10. Close the Lid (5:39)
  11. Valdez (2:04)
avatar van thelion
Plaat is nu officieel uit in Nederland op City Slang....... en word gedistribueerd door V2.....

Staat inmiddels in bestelling dus later meer......

(verwijderd)
mooie liedjes, met vooral een mooie thematiek. De vertwijfeling rondom het wonen in Alaska met al zijn mooie en minder mooie kanten.. plaat nog maar eens wat verder laten zinken

avatar van Pinsnider
Op zich best mooie liedjes. Ik vreesde bij de openingstrack voor het ergste (schreeuwerige samenzang die ik niet om aan te horen vond), maar de rest van de plaat herpakt zich aardig en de sfeer die wordt neergezet is goed. Toch beklijft het allemaal niet... Misschien nog iets vaker luisteren..??

avatar van Bart
De openingstrack is inderdaad niet representatief voor de rest van het album. Gelukkig maar, want Port O'Brien moet het hebben van de subtiele liedjes, zoals het prachtige 'Stuck on a Boat', 'Fisherman's Son' en het mooi opgebouwde 'Close the Lid'. Een erg mooie plaat, die ik de laatste tijd veel heb beluisterd! 4*!

avatar van thebestfreaks
Inderdaad best mooie liedjes, maar voor mij komt het niet boven middelmaat uit.

Het overtuigd me niet. Close the lid is prachtig, maar er staan teveel nummers op die mij absoluut niet raken.

avatar van gherdt
Prachtige, euforische, oprechte, puntige. ontroerende, ongepolijste en soms licht hysterische plaat vol overtuiging wilskracht en spelplezier. En met gitaarsolo's. Vooralsnog 4 sterretjes.

avatar van Chromlech
Verassend mooi album, en eindigd zeker in mijn eindlijstje van 2008

avatar van philtuper
Eindlijstjesmateriaal wat mij betreft. En hun vorige was ook al heel mooi.

avatar van blonde redhead
Normaal gesproken zijn de platen die in de Oort top 20 voorkomen veel besproken op MuMe om deze reden ging ik ook even opzoek naar deze plaat. Moet hem nog beluisteren maar vind het erg verrassend dat er hier nog maar 25 mensen op hebben gestemd. Bovendien niet met een erg hoog gemiddelde. Maar ga me er toch maar aan wagen.

Het kwartje begint langzaam te vallen. Hij wordt beter en beter. Inderdaad raar dat er nog maar zo weinig stemmen zijn voor toch een redelijke "bekende" plaat.

avatar van Lepel
Ik houd doorgaans niet van schreeuwerige samenzang a la Los Campesinos (uitroepteken). De eerste track van dit album klonk mij dan ook onheilspellend in de oren. Even doorbijten wordt dan toch min of meer beloond: vooral waar Port O' Brien het 'klein' houdt, met subtiel gitaarspel en sfeervolle cello's, weet het te bekoren. Pareltje hier is 'Fisherman's son'. Al met al ruim voldoende.

avatar van misja82
Heb het e.e.a. op de myspace site beluisterd en vind net als velen met mij vooral de subtielere nummers a la fisherman's son beter te behappen dan de drukke schreeuwnummers. Misschien toch de moeite waard de hele plaat te beluisteren.

Eigenlijk is er alleen in het openingsnummer van die schreeuwzang, verder komt het nauwelijks terug. Dus zeker de moeite om het hele album te luisteren

avatar van De Daniël
Fisherman's son \o/

BPDD
Album dat me door mijn vader welgeteld 524 is opgedrongen, en zoals het een braaf vaders - en moederskindje betaamt heb ik uiteindelijk toegestemd het album eens een luisterbeurt te geven (dit werd tevens gesterkt door gelezen te hebben dat M.Ward fan is en de hoge notering in de Oor top 20).
Ik moet toegeven blij te zijn dat gedaan te hebben.
Het begon al veelbelovend met I Woke Up Today (komt het niet toevallig uit een of ander tv-programma, heb het gevoel hem al vaak gehoord te hebben), normaal heb ik niet echt op dergelijk geschreeuw maar het stoorde eigenlijk niet echt.
Toch ben ik blij dat er daarna meer subtiele liedjes volgden, genre Fisherman's Son en Don't Take My Advice.
Na de eerste 3 luisterbeurten vind ik enkel Pigeonhold wat minder (hier irriteert de zang dus wel weer).

All We Could Do Was Sing verdient zijn plaats in de Oor top 20 wat mij betreft helemaal.

Jack in the Box
In de jaren 70 en 80 luisterde ik altijd naar Hilversum 3/Radio 3 om nieuwe goeie muziek te ontdekken.
De laatste jaren ontdek ik die goeie muziek in het radioprogramma's zoals De Avonden van de VPRO op Radio 6 en via diverse Internetsites. In het programma OBA Live op Radio 5 komen regelmatig goede singer/songwriters en bands langs.
Momenteel zitten CD's van bands zoals Port O'Brien en Local Natives veel in mijn CD-speler. Dit album vind ik tot nu toe hun beste. Ik moet dat recentere album nog een aantal malen draaien voordat ik daar een oordeel over kan vellen. Dit is in ieder geval heel goed!
Af en toe grijp ik ook terug naar de muziek uit de jaren 60 en 70. Ik bedoel dus niet George Baker, maar Neil Young, Grateful Dead, Jefferson Airplane, Moby Grape etc.etc. etc.
Als ik muziek teveel hoor gaat het mij snel vervelen. Dit album dus niet.

avatar van Sjaakspeare
Pinsnider schreef:

Dat beginnummer vind ik juist geweldig. Schreeuwen is niet altijd banaal, en hier zeker niet.

Om de een of de andere reden heb ik deze cd ooit gekocht. Na herbeluistering kan ik alleen maar concluderen dat ik dat beter niet gedaan had.
Wat een wollige samen rond het kampvuur liederen zingen sfeer hangt hier zeg.