Utopia - Utopia (1982)

Label: Network (II)

1. Libertine (2:47)
  2. Bad Little Actress (2:50)
  3. Feet Don't Fail Me Now (3:06)
  4. Neck On Up (2:53)
  5. Say Yeah (3:04)
  6. Call It What You Will (3:48)
  7. I'm Looking at You but I'm Talking to Myself (3:38)
  8. Hammer in My Heart (4:10)
  9. Burn Three Times (3:15)
  10. There Goes My Inspiration (3:24)
  11. Princess of the Universe (3:29)
  12. Infrared and Ultraviolet (2:17)
  13. Forgotten But Not Gone (2:31)
  14. Private Heaven (3:12)
  15. Chapter and Verse (3:40)
De popperiode van Utopia is niet aan mij besteed, maar het is wel gek dat ze niet doorbraken. De liedjes zitte slim in elkaar, zijn catchy, goed uitgevoerd en supercommercieel. Maar daardoor komen ze ook wel afstandelijk en gespeeld over. Ook hoor je typische Todd-melodieën en fraseringen, maar dan vaak door een andere, minder karakteristieke zanger. De productie is voor mij naast een beetje gedateerd vooral te vol. Alles zit hoog in de mix, waardoor er helemaal geen ruimte en rust is. Daarnaast klinken de koortjes enorm mechanisch. In wezen zijn de nummers hier niet anders dan degene verstopt op kant B van Ra, maar daar komen ze, zelfs verpakt in een electric fairy tail vol progexcessen, organischer voor de dag. Je kunt ook te hard op zoek zijn naar succes.

i.v.m. RA is dit bagger