After Forever - Invisible Circles (2004)

Label: Transmission

1. Childhood in Minor (1:21)
  2. Beautiful Emptiness (5:25)
  3. Between Love and Fire (4:57)
  4. Sins of Idealism (5:21)
  5. Eccentric (4:11)
  6. Digital Deceit (5:38)
  7. Through Square Eyes (6:23)
  8. Blind Pain (6:47)
  9. Two Sides (4:34)
  10. Victim of Choices (3:22)
  11. Reflections (5:11)
  12. Life's Vortex (5:53)
jammer van de dialoogjes tussendoor, maar voor de rest een geweldig album! per draaibeurt vind ik hem steeds beter.

avatar van lennert
Ik ben geen liefhebber van het genre, maar kon deze plaat prima waarderen

Ik vond er echt niks aan. De tracks zijn ongeveer allemaal hetzelfde: in dialoog vorm. Ook beginnen ze ineens te praten tegen elkaar. (3x niks) ik geef 2*

avatar van Rinus
Goed album, maar ietsje minder dan "Decipher". In tegenstelling tot de recenties onder mij, vind ik de dialogen wel heel grappig. Ze breken de plaat een beetje in hapklare brokjes. Het zijn eigenlijk gespeelde relationele ruzie´s, die ook weer zo heel herkenbaar zijn.
Goede produktie, en de digi-pack uitvoering, die ik heb, is werkelijk prachtig.

flebbie
zielig album

avatar van Tom Savini
Samen met Decipher het beste werk van After Forever!

Na dit album heb ik ze niet meer gevolgd.
Was vanwege de toenemende Gothic/Metal bandjes verzadigd van dit soort muziek.
Overdosering is nooit goed.

avatar van notsub
Tom Savini schreef:
Samen met Decipher het beste werk van After Forever!

Hier ben ik het mee eens. Decipher bevalt me nog iets beter, maar dit is ook After Forever op zijn best.

avatar van Gothica
Is deze cd nog ergens te krijgen? In de cd winkels zie ik deze er nooit staan en ook online niet. Ik denk dat dat komt doordat het label toen failliet is gegaan. Weet iemand misschien waar deze cd nog te krijgen is?

avatar van Hardcoremaster
Heerlijke Cd..favoriete track blijft "Sins of Idealism".
Vind deze gothic altijd stijlvol met die grauwe voice erin..4,5*

Nieuwstad
Na het ijzersterk Decipher neemt After Forever een rare afslag. Men gaat over op zielloze muzikale frutstels zonder kop en staart, vergeet goede melodieën te schrijven, verwerkt stompzinnige dialogen in haar nummers en noemt het de New Wave Of Dutch Heavy Metal. Alleen Sins Of Idealism doet nog wat denken aan de gloriedagen en het zou niets verbazen als dit een overgebleven nummer uit de Decipher periode is. De rest is tamelijk geforceerd, op het zielige af bijna. De band probeert zogenaamd een harder geluid neer te zetten, maar het is totaal niet overtuigend. Met een flinterdun verhaaltje probeert men goedkoop te scoren. Alle geloofwaardigheid is weg. AF had haar identiteit te grabbel gegooid. Als ik dit album in 1 woord zou moeten samenvatten: NEP.

avatar van musicborst
Gothica schreef:

After Forever "Invisible circles/exordium: The album & The sess" 3-CD, Boxset nu online bestellen @ Large

Icon E
Ik was hier ook iets minder enthousiast over. De band vaart iets verder van het doorgaans wat drassige gothic-achtige genre wat op zuch prima is maar hier pakt het allemaal wat minder goed uit. Een vaag concept verpakt in een ietwat geforceerd metalgeluid. Dat is wel eens beter gedaan. Decipher blijft toch een onovertroffen parel in het oeuvre van After Forever.