Gare du Nord - In Search of Excellounge (2001)

Electronic
Label: F

1. How Was It for You (5:21)
  2. Taxi Au Moulin (4:35)
  3. Tune Up (5:18)
  4. Pablo's Blues (5:06)
  5. Excellounge Bar (4:36)
  6. Ték (Boogie All Night Long) (4:54)
  7. Room 69 Moi? (4:45)
  8. Searching Gainsbourg (3:41)
  9. Poem Rouge (4:15)
avatar van T.O.
Dertien-in-een-dozijn lounge.

avatar van Djarune
In de tijd dat lounge 'hot' was. Toch een best aardig album 3.0*

avatar van Rinus
Zeer geralxed album, lekker op de achtergrond, maar toch ook een luisterplaatje. Veel jazzy invloeden en een goede productie.

relaxed plaatje - overigens heb ik deze wel in een ander hoesje met vage beige wolk patroontjes (may 2001 versie)

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Doet het aardig als achtergrondmuziekje, maar verwacht hier geen gouden bergen van. Gare du Nord moest duidelijk nog een eigen stijl ontwikkelen op dit punt van hun carriere.

dion_odinot
pablo's blues

avatar van Jan 1970
TTTR schreef:

Heeft die versie ook bonustracks?

avatar van wibro
dion_odinot schreef:
pablo's blues

Dan noem je ook verreweg het beste nummer op. Voor de rest stelt dit album toch echt niet al te veel voor.

Een heel aangename plaat. Nu moet ik wel zeggen dat ik normaal weinig tot geen lounge luister. Dus het klinkt aardig fris in mijn oren. Maar als je dit gewoonlijk vaker zou luisteren dan kan ik begrijpen dat het weinig origineel is.