Pinetop Perkins - Pinetop Perkins and Friends (2008)

1 stem

Blues
Label: Telarc

1. Take It Easy Baby (3:12)

met Jimmy Vaughan

2. Got My Mojo Working (3:30)

met Eric Sardinas

3. Down in Mississippi (3:56)

met B.B. King

4. How Long/ Come Back Baby (5:22)

met Eric Clapton en Nora Jean Brusco

5. Hoochie Coochie Man (4:10)

met Jimmy Vaughan

6. Barefootin' (3:06)
  7. Look on Yonder's Wall (4:29)
  8. Anna Lee (4:28)
  9. Sweet Home Chicago (3:49)

met “Little Frank” Krakowski en Paul Diethelm

10. Bad Luck Baby (5:24)

met Willie Kent en Leon Smith

avatar van Dexter
Ik had nog nooit van deze zogenaamd legendarische blues-held gehoord, maar als je B.B. King kunt ritselen en met Eric Clapton de How Long Blues kunt spelen, dan kan het toch eigenlijk niet meer stuk? Dat heeft de grootmeester wel bewezen tijdens zijn live-shows én op zijn album From the Cradle

En laten we Jimmy 'de broer van' Vaughan, Eric Sardinas en Willie Kent (R.I.P. ) niet vergeten.

avatar van vin13
Dexter schreef:

Je moet absoluut eens de plaat Drinkin'TNT n smokin'dynamite luisteren van Buddy Guy and Junior Wells met als gastartiesten Bill Wyman en Pinetop Perkins. Blind pig records 1988 mijn uitgave van
de opnames uit 1974 live opgenomen tijdens Montreux Jazz festival.
Staat ook op MuMe vermeldt.
Pinetop oftewel Joe Willie Perkins verving Otis Spann in de Muddy Waters band in 1969 tot 1980 om daarna The Legendary Blues Band te formeren.

avatar van vin13
De songkeuze vind ik wel erg obligaat, niet erg origineel om voor de zoveelste keer Sweet home Chicago te doen of Mojo working. Pinetop is wel een rasartiest en heeft zich eerder wel bewezen.

avatar van Dexter
Bedankt voor de tip! Ik zal er eens achteraan gaan

Stijn_Slayer
vin13 schreef:

Je hebt gelijk en vaak heb ik er ook moeite mee, maar hier eigenlijk niet.

Liefhebbers van B.B. King - Deuces Wild (1997) en B.B. King & Friends - 80 (2005) moeten deze eens beluisteren, want dit is veel meer 'blues' dan die twee. Pinetop Perkins and Friends kun je ook wel classificeren als mainstreamblues en de productie kraakt ook niet, maar het is niet zo ver doorgevoerd dat het afbreuk doet aan de muziek (zoals op die twee van B.B. King wel het geval is). Sterke cd voor de late avond (al is 'ie iets te soft als je aan de whiskey wilt gaan ).

Het gebrek aan verrassingen zal misschien samenhangen met de agenda's van de gasten. Deze nummers kan elke bluesmuzikant spelen en ik denk niet dat ze allemaal een maand (of zelfs een week) vrij hebben genomen om met Pinetop de studio in te duiken. Desondanks denk ik op basis van wat ik hoor dat ze er toch wel een leuk verjaardagsfeestje van gemaakt hebben (Perkins werd 95).

Vind het toch wel fascinerend dat iemand op die leeftijd nog goede muziek maakt. Zie ook: Pinetop Perkins - Last of the Great Mississippi Delta Bluesmen: Live in Dallas (2007) en Pinetop Perkins & Willie "Big Eyes" Smith - Joined at the Hip (2010)