Immediate Music - Trailerhead (2008)

Score
Label: Imperativa

1. Prometheus Rising (2:48)
  2. An Epic Age (3:50)
  3. Lacrimosa Dominae (2:56)
  4. Serenata Immortale (2:57)
  5. Imperitum (2:36)
  6. Trial of the Archangel (2:33)
  7. Prelude to Paradise (3:49)
  8. The Reluctant Warrior (2:49)
  9. Spiritus Omnia (2:28)
  10. Fides en Lucius Dei (3:45)
  11. Shield of Faith (3:01)
  12. Onward to Freedom (3:53)
  13. Empyrean Mercenaries (3:42)
  14. Generations (2:22)
  15. Age of Discovery (2:28)
Cool het toevoegen is gelukt
Het eerste trailermuziek album van een grote trailermuziekgroep: Immediate Music. Ik heb al hun albums al en ik kon laatst de samples van deze CD luisteren. Sommige titels kregen andere namen. Fides en Lucius Dei is bijvoorbeeld Serenata van Themes For Orchestra and Choir I. Daarnaast zitten er nog liedjes op van Themes For Orchestra & Choir II maar ook van III (bijvoorbeeld Promotheus Rising, een van me favorieten)!
Ik geef dit album 4,5* want de liedjes zijn het waard. Ik ga hem dan ook zeker kopen voor twee redenen. De heerlijke liedjes en om de publieke verkoop van trailermuziek aan te moedigen!

En voor de mensen die het niet weten: Immediate Music maakt trailermuziek dat uiteraard naar een climax toewerkt met behulp van een orkest en een koor dat bestaat uit ongeveer 30 mensen als ik het goed had.

de release data:
- Via Itunes en andere digitale verkoop: 29 juli
- Concrete release is op 24 augustus

En toch blijf ik two steps from hell beter vinden, bij eigenlijk alle nummers. Ken eigenlijk alleen prometheus rising hiervan, maar als dat jouw favo nummer is zal de rest van het album hetzelfde niveau hebben .

Bij prometheus vind ik het jammer dat de eerste ~2 minuten redelijk anders zijn dan het stuk daarna, en dat stuk daarna is juist het mooiste. Dus ik zit gewoon 2 minuten te wachten tot het eindelijk iets bijzonders krijgt .

Ik wacht nog wel even totdat ik de andere nummers gehoord heb voordat ik een cijfer geef. Hoop dat die niet zo tegenvallen (A)

Two Steps From Hell is ook erg goed.

Immediate Music
Two Steps From Hell
X-Ray Dog

Dat zijn de wat populairdere groepen dezer dagen.

Wat betreft de CD, de nummers zijn niet allemaal zoals prometheus rising, maar een paar. Dus wie weet vind je dit album wat mooier dan de normale Immediate Music albums.
Daarnaast is Prometheus Rising een van me favo's. Dus niet me enige favoriet.

Sorry voor de dubbelpost.

Heb zojuist mijn twee exemplaren ervan binnen gekregen. En is het niet om dit soort acties van Immediate Music's co-founder Yoav Goren te motiveren, dan is dit album zeker waard aan te schaffen voor de muziek!

Hier een lijst met welke liedjes bij welk officieel album horen. Age of Discovery duurt overigens 3:28.

Themes for Orchestra and Choir 1: An Epic Age, Lacrimosa Dominae, Serenata Immortale, Imperitum, Trial of the Archangel, Prelude to Paradise, Spiritus Omnia
Themes for Orchestra and Choir 2: Fides en Lucius Dei, Shield of Faith, Onward to Freedom, Empyrean Mercenaries
Themes for Orchestra and Choir 3: Promotheus Rising, Reluctant Warrior, Generations, Age of Discovery.

De meeste liedjes zijn remastered voor deze commerciële release. Het enige liedje dat echt een geweldige wijziging kreeg is Serenata Immortale. Aan het einden krijgen we in plaats van een koor, een elektrische gitaar erdoor heen gegooit. Prachtig gedaan.
Imperitum en Lacrimosa zijn voorbeelden waarin Choir en Non-Choir versies gemixt zijn.

Mijn favoriete tracks zijn Age of Discovery, Serenata Immortale en The Relucant Warrior. Eigenlijk vind ik alles mooi van dit album, maar je moet wel van het genre houden natuurlijk.