Windmills by the Ocean - Windmills by the Ocean (2006)

Label: Robotic Empire

1. Undecided (6:53)
  2. Blasphemy (6:34)
  3. I Try (6:32)
  4. Disintegrating (9:00)
  5. Blood on Our Souls (9:41)
avatar van Helicon
Mooi postrock album. Niet echt veel gitaarexplosies, het is meer een voordreinende geluidsmuur, die na een tijd luisteren hypnotiserend begint te werken

flebbie
Uitgebracht in 2006 maar reeds opgenomen in 2003 door een aantal Red Sparowes leden, dus je zou kunnen stellen dat dit album een soort voorloper op deze band is. Naast postrock hier en daar ook een beetje stonerrock achtig en nog niet zo goed als wat de Red Sparowes hierna zelf zullen laten zien (minder melodie). Desalniettemin erg interessant om eens te horen. Het album begint vrij heavy maar wordt gaandeweg steeds meer mellow. Persoonlijk vind ik I Try en Disintegrating altijd verdomd lekkere nummers om te luisteren.

avatar van Metalhead99
Een erg mooie eerste indruk! Meeslepende en hypnotiserende plaat die moeilijk begint, maar daarna zeer makkelijk wegluisterd.