Rising Sons - Rising Sons Featuring Taj Mahal and Ry Cooder (1992)

Blues
Label: Columbia

1. Statesboro Blues (2:23)
  2. If the River Was Whiskey (Divin' Duck Blues) (2:41)
  3. By and By (Poor Me) (3:31)
  4. Candy Man (2:04)
  5. 2:10 Train (4:09)
  6. Let the Good Times Roll (2:43)
  7. .44 Blues (3:22)
  8. 11th Street Overcrossing (2:12)
  9. Corrin, Corrina (2:55)
  10. Tulsa County (2:42)
  11. Walkin' Down the Line (2:13)
  12. The Girl with Green Eyes (2:14)
  13. Sunny's Dream (3:01)
  14. Spanish Lace Blues (2:12)
  15. The Devil's Got My Woman (3:05)
  16. Take a Giant Step (2:54)
  17. Flyin' So High (3:05)
  18. Dust My Broom (3:03)
  19. Last Fair Deal Gone Down (2:38)
  20. Baby, What You Want Me to Do? (2:54)
  21. Statesboro Blues [Version 2] (2:24)
  22. I Got a Little (2:07)
avatar van Poles Apart
Ik meen dat deze opnames uit 1966 stammen, maar dat ze pas in 1992 uitgebracht werden, en het is een van de eerste platen waarop Ry Cooder te horen is (nog voor Beefheart's "Safe As Milk"), en het blijft nog steeds een prachtige collectie rhythm & blues/country nummers/covers. Helaas niet erg bekend bij het grote publiek.

Klinkt ook nu nog strak en fris. De productie staat op naam van Terry Melcher (o.a. The Byrds) en toekomstig Byrds drummer Kevin Kelley zat ook in deze band. Uitermate geschikt dus voor Cooder, Mahal en Byrds fans.

sugartummy
het meeste is toch blues gezongen door mahal, die ik niet hoog heb staan als zanger. er staan ook typische 60's pop op gezongen door jesse lee kincaid, een nog mindere zanger. kincaid wou meer de beatleskant op, cooder en mahal de blueskant. had kincaid maar naar ry en taj geluisterd, dan zou een betere plaat het resultaat geweest zijn in plaats van deze tweeslachtige.