Aufgehoben - Khora (2008)

Rock / Avant-Garde
Label: Holy Mountain

1. Ignorance Oblivion Contempt (4:20)
  2. Annex Organon (3:22)
  3. A Bastard Reasoning (10:34)
  4. Jederfursich... (26:56)
Hoe dit te omschrijven. Eerst maar eens beginnen met zeggen, dat je de stempel rock in twijfel kan trekken. Ja, dit is opgenomen met alle benodigde rockinstrumenten, maar nee dat is niet als zodanig te horen. Als je goed luistert, kun je als je mazzel hebt, inderdaad af en toe de instrumenten onderscheiden, maar vaak is het een HARD geheel. Alles is productioneel zo overstuurd en hard (misschien wel met veel effecten ook) opgenomen, dat er niet snel een individueel instrument te onderscheiden valt, maar er een muur aan noise op je afkomt. Omschrijven kan ik dit ook verder niet meer, maar voor ieder die af en toe iets echt extreems hoort, wel aan te bevelen, al moet ik hier zeker geen 40 bandjes van dit soort van kennen.

Betere omschrijving, maar ook veel interessantdoenerij, hier: http://www.tinymixtapes.com/Aufgehoben

Myspacelink doe ik hier niet aan, dat klinkt niet lijkt me, dit moet je gewoon even in betere kwaliteit opzoeken. Het is het waard.

avatar van Jazper
Ik ben dit nu aan het luisteren. Het is inderdaad hard en noiserig. Maar de eerste 3 nummers vind ik eigenlijk een beetje saai. Nu aan de beurt is Jederfursich... en daar begint het dan toch te draaien en functioneel te ronken. Vooralsnog een sterk nummer (nog een minuut of 20 te gaan)

Ik kwam op deze band via Aural Fit. Die kun je ook eens checken, je zit vast nog niet aan de 40 bandjes. Alhoewel daar denk ik iets meer structuur in zit.

Sietse
ik wil deze nog steeds horen, maar nog steeds niet aan toe gekomen.