Opio - Vulture's Wisdom Volume One (2008)

Label: Hieroglyphics

1. Guilty as Charged (1:20)
  2. On the Outside Lookin' In (3:02)
  3. Some Superfly Shit (1:59)
  4. Chaotic Erotic (2:11)
  5. About Love (2:16)
  6. Don Julio (2:33)
  7. Stop the Press (4:52)
  8. To the People (3:08)
  9. Vice Versa (3:50)
  10. Original Lyricist (2:49)
  11. Cali Girls (3:03)
  12. I Need a Money Tree (2:41)
  13. The Prize (2:49)
  14. With Or Without You (2:40)
  15. Superfly [Remix] * (2:45)

met Del tha Funkee Homosapien en Guilty Simpson

avatar van Osiris Apis
Stop The Press is het lichtpuntje van het album. De rest is niet zo bijzonder.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik vind het wel een goed album van Opio. De producties vind ik meer dan oké. Voorbeelden: de rock achtige sample op Some Superfly Shit, de mannelijke stem sample op About Love, de bliepjes en geluidjes op Stop The Press, Vice Versa kent met die basgitaar een lekker deuntje en de soulvolle productie op I Need a Money Tree. De stem van Opio is fijn om naar te luisteren en ook de lyrics zijn netjes verzorgd (ze blinken overigens ook niet uit). De remix van Superfly geeft het album nog net dat beetje extra, waardoor ik geneigd ben om 4* uit te delen, dat doe ik voorlopig nog niet zet hem op 3,5*.