The New Visitor is het vierde album wat Michel Huygen onder de naam Neuronium uitbrengt. Op dit album wordt hij bijgestaan door vier andere muzikanten. Het hoes ontwerp is van José Mena die vele covers heeft ontworpen voor Neuronium.
Ja, en dan de muzikek. Met mooie orgelklanken opent dit album, waarna al snel een spaanse gitaar is te horen. Daarop is wat zang te horen van een niet al te beste zanger. Wel is de instrumentatie van behoorlijke kwaliteit. Het heeft iets desolaats en doet denken aan ergens tussen de bergen te wandelen. A Strange Affair begint behoorlijk statig. Met mijn ogen dicht zie ik een pastoor met zijn gevolg de kerk in lopen. Als daar later een stem uit een vocoder bijkomt wordt het best spannend waardoor ik me niet langer in een kerk waan, maar in een spookhuis. De muziek blijft hierbij behoorlijk statig.
Rendez-vouz begint met "ruig" gepiel op de electrische gitaar en zodra daar de electronica bijkomt volgt er iets wat best wel lekker is om naar de luisteren. Het rockt aan alle kanten en is daarmee zeer geschikt om alle frustraties er uit te gooien. Daarentegen is het begin van The Light of Your Eyes haast klassiek te noemen. Als ik daar later de zang bij komt heb ik opnieuw het gevoel of ik aan het wandelen ben in een uitgestrekt landschap. Als ik goed naar de tekst luister komt er het nodige filosofische voorbij. Daarnaast is deze track qua compositie erg goed te noemen. Er gebeurt het nodige in om me bij de les te houden.
Door het bovenstaande kan ik niets anders concluderen dat The New Visitor een heerlijk album is om af en toe te draaien voor de broodnodige variatie als dat gewenst is.