Marianne Faithfull - Live at the BBC (2008)

Label: Ume

13. As Tears Go By
  14. Cockleshells
  15. Tomorrow's Calling
nijme255@adsl
Opgenomen tussen 1965 en 1966. Verraad slechts af en toe de klasse van Faithfull. Niet slecht en niet goed....

avatar van matthijs
de interviewfragmenten zijn erg leuk om een keer te horen, helaas zitten ze vast aan de liedjes, die ik liever vaker hoor. fijne muziek, heel wat anders dan "easy come easy go" die net uit is (ruim 43 jaar later opgenomen)

avatar van heartofsoul
Dit album met opnames uit het BBC-pogramma "Saturday Club" begint met het nummer "Can't You Hear My Heartbeat", dat een behoorlijke hit was voor Herman's Hermits in de Verenigde Staten (nr. 2 in de Billboard Hot 100), en dat is dan gelijk (naar mijn smaak althans) het zwakste nummer op deze compilatie. Want voor de rest zijn het alle prachtige nummers, zowel folknummers als pure pop, en bovendien zeer goed gezongen, en prachtig gearrangeerd door Mike Leander. Bovendien viel het geluid van dit album mij heel erg mee, gezien de geluidskwaliteit van sommige andere soortgelijke albums uit de jaren 60 . Jammer alleen dat veel nummers worden aangekondigd door Brian Matthews, die ook nog eens in een paar interviews gezellig met Marianne keuvelt. Dat scheelt, wat mij betreft, een halve ster.