Bert Jansch - The Collection (1995)

Folk
Label: Castle

1. Strolling Down the Highway (3:04)
  2. Angie / Work Song (Medley) (3:11)
  3. Rambling's Going to Be the Death of Me (3:16)
  4. Running from Home (2:23)
  5. Tinker's Blues (1:02)
  6. Needle of Death (3:19)
  7. The First Time Ever I Saw Your Face (1:42)
  8. So Long (Been on the Road So Long) (3:11)
  9. Blackwater Side (3:47)
  10. Rabbit Run (3:13)
  11. Woe Is Love My Dear (3:45)
  12. A Little Sweet Sunshine (2:39)
  13. The Gardener (1:09)
  14. Springtime Promises (2:15)
  15. Go Your Way My Love (1:44)
  16. Sweet Child (4:07)
  17. Poison (4:19)
  18. Miss Heather Rosemary Sewell (5:14)
  19. When I Get Home (3:13)
  20. Rosemary Lane (2:09)
  21. Peregrinations (4:59)
  22. Tell Me What Is True Love (1:46)
  23. Nobody's Bar (0:59)
  24. A Woman Like You [Live] (3:00)
  25. Life Depends on Love (1:45)
  26. Bird Song (2:57)
avatar van Madjack71
Een prima kennismaking met Bert waar ik bij uitkwam dankzij Nick Drake. Ook Jansch heeft een geheel eigen wijze van het bespelen van de akoestische gitaar. Zijn stem heeft dan wel wat minder melancholie over zich als die van drake, maar dat maakt zijn snarengevoel ruimschoots goed. Af en toe lijkt het ook wel dat bij het samenstellen van deze 26 nummers er niet echt kritisch naar gekeken is, waardoor er ook her en der een demo gevoel is, wat voor mij niet zo had gehoeven. Edoch, wel nieuwsgierig geworden naar ander werken van deze Jansch.

Zijn debuut (folk) en L.A. Turnaround (meer country) zijn hele goede albums. Verder uiteraard zijn werk met Pentangle. Volgens mij heeft hij nog wel meer goede solo albums, maar zo diep ben ik ook nog niet in zijn oeuvre gedoken.

avatar van Masimo
Ook Jack Orion en Rosemary Lane zijn zeker aan te raden.

Maar het debuut als eerste, ja.