Creedence Clearwater Revival - Platinum (2001)

Rock / Roots
Label: Fantasy

1. Green River (2:34)
  2. Fortunate Son (2:19)
  3. Up Around the Bend (2:39)
  4. Bad Moon Rising (2:19)
  5. Porterville (2:20)
  6. Penthouse Pauper (3:38)
  7. Someday Never Comes (3:59)
  8. Long as I Can See the Light (3:33)
  9. Hey Tonight (2:43)
  10. Ramble Tamble (7:11)
  11. I Put a Spell on You (4:31)
  12. It Came Out of the Sky (2:54)
  13. Who'll Stop the Rain (2:28)
  14. Wrote a Song for Everyone (4:57)
  15. I Heard It Through the Grape Vine (11:06)
  16. Feelin' Blue (5:03)
  17. Don't Look Now (2:09)
  18. Molina (2:41)
  19. Sweet Hitch-Hiker (2:59)
  20. Proud Mary (3:05)
  21. Run Through the Jungle (3:06)
  22. Commotion (2:42)
  23. Travelin' Band (2:00)
  24. Walk on the Water (4:39)
  25. Pagan Baby (6:25)
  26. Good Molly Miss Jolly (2:40)
  27. Have You Ever Seen the Rain? (2:39)
  28. Susie Q (8:36)
  29. Lodi (3:10)
  30. Down on the Corner (2:45)
  31. (Wish I Could) Hideaway (3:53)
  32. Born on the Bayou (5:13)
  33. Before You Accuse Me (3:25)
  34. Cross-Tie Walker (3:17)
  35. Cotton Fields (2:54)
  36. Lookin' for a Reason (3:25)
  37. The Working Man (3:03)
  38. Lookin' Out My Backdoor (2:32)
  39. The Midnight Special (4:11)
  40. The Night Time Is the Right Time (3:07)
avatar van Metal-D78
Als ik deze verzamelaar heb (en die heb ik) mis ik dan nog essentialia van CCR?

kistenkuif
De meeste liefhebbers zweren bij Chronicle als het om een CCR-compilatie gaat. Er zijn nogal wat ruime collecties van de heren. Ik kocht deze voor vijf euro en ben er zeer tevreden mee. Alle nummers die ik tegenwind op de puch brulde, keurig opgepoetst voor een fooi. De band bleek van groot belang voor de ontwikkeling van mijn smaak als puber: recht voor zijn raap rootsrock is een pijler onder mijn verzameling.

avatar van Lura
CCR nog steeds geweldige muziek. Wanneer ik deze muziek hoor, bezorgt het me nog altijd een goed gevoel!

kistenkuif
Eind zestiger jaren op singles samen met Kinks voor mij aantrekkelijker dan Stones en Beatles.

avatar van Lura
Kan ik me wel in vinden, kistenkuif

avatar van henk01
Mix van alle 4!

avatar van teus
henk01 schreef:
Mix van alle 4!

Ja lekkere mix,wat singles betreft dan.....
Ook met singles ,blijft CCR mijn nr 1 band

Kalamitsi
Memory lane door de Glazen Stad. Brommer, lang haar, leren jack, geruit overhemd, ribbroek, suede clarks en de eerste smorharen. Niet te vergeten: de meisjes. Met deze muziek om het puberen te begeleiden. Ik lustte er wel pap van. En nu? Nog steeds? Soms. Met een dubbele espresso om de dag opgewekt mee te beginnen. Meezingen verplicht. Een no-nonsense-band met veel invloed op mijn prille smaakontwikkeling. Rootsrock. Simpele songs, fijne vocalen, scherp gitaarwerk, goeie productie. Geaarde eenvoud die loont.

avatar van nlkink
Als je deze compilatie hebt dan ben heb je zo ongeveer twee derde van het totale oeuvre van de groep in je bezit. Het kan nog gekker: Vrienden van me hebben tijdens een vakantie in Zuid Frankrijk een Franse box set aangeschaft die op chronologische volgorde alle 6 albums hebben, aangevuld met de vier John Fogerty tracks van Mardi Gras. Overigens komt deze, opgevoerd op MM, ook heel ver: Creedence Clearwater Revival - Ultimate (2012) - MusicMeter.nl. Deze heeft ook nog een aantal live tracks.
Maar op zich een fijne verzamelaar, deze Platinum. Ik ben nog heel gelukkig met de CD-speler in de auto. De Creedence is een groep waar ik altijd naar terugkeer. Eigenlijk jammer dat deze fijne groep maar zo'n beperkt oeuvre hebben kunnen maken.

avatar van nlkink
Ter aanvulling op mijn stukje hierboven. Nog even gezocht naar de aangehaalde Franse box set. De benaming box set is misschien wat te veel eer maar als je deze set aanschaft heb je toch alles wat er op de originele albums staat minus de bijdragen van Stu Cook en Doug Clifford op Mardi Gras: https://www.discogs.com/release/3475911-Creedence-Clearwater-Revival-Legend, uitgebracht in 2002.
Uiteraard ontbreken hierop ook alle bonus tracks die in 2008 op de 40th Anniversary reissues te vinden zijn.

avatar van gaucho
Zelf ben ik, naast de LP's van Chronicle en Cosmo's Factory, de trotse bezitter van deze 3CD-set. Ik heb het niet helemaal afgevinkt, maar volgens mij heb je dan zowat alle CCR-tracks uit hun hoogtijdagen, minus de wat mindere tracks van hun laatste twee albums.
Inderdaad, er zijn nogal wat verzamelaars van CCR. Afhankelijk van de mate waarin je je wilt verdiepen in hun werk kun je alle kanten op. Van een enkele LP tot een driedubbele CD-set. Ik ben mijn CCR-verzameling ooit, eind jaren zeventig, begonnen met deze alleen in Nederland uitgebrachte LP. Daar staan, zoals de titel al doet vermoeden, in elk geval al hun (hit)singles op. Maar die bleek uiteindelijk toch te beperkt om de klasse van deze band goed te vangen. Ook hun albumtracks zijn over het algemeen namelijk zeer de moeite waard. Maar daarmee vertel ik jullie natuurlijk niks nieuws...