Trapeze - You Are the Music... We're Just the Band (1972)

Label: Threshold

1. Keepin' Time (3:47)
  2. Coast to Coast (4:04)

met B.J. Cole en Rod Argent

3. What Is a Woman's Role (5:51)

met Kirk Duncan en John Ogden

4. Way Back to the Bone (5:34)
  5. Feelin' So Much Better Now (3:42)

met Rod Argent

6. Will Our Love End (5:11)

met Frank Ricotti en Jimmy Hastings

7. Loser (4:45)
  8. You Are the Music (5:20)
Nieuwstad
Dit album heeft een betere productie dan Medusa en bevat ook beter songmateriaal. Tracks 2,3, 6 en 8 zijn om van te smullen voor de ware Glenn Hughes liefhebbers. Hier zong hij nog echt. Heerlijke nummers, erg soulvol, doen denken aan Glenns eerste solo album Play Me Out. De nummers van Mell Galley bevallen me een stuk minder.

Hierna vertrok Glenn naar Deep Purple waar hij de ingeloste verwachting waar kon maken. Wel samen met David Coverdale. Gelukkig was hij wel gewend om de vocalen te delen, getuige zijn werk met Trapeze. Of hij het leuk vond is een tweede natuurlijk.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Heb even een correctie ingediend om de gastartiesten ook daadwerkelijk als gastartiesten te laten opduiken. Omdat daarbij de oorspronkelijke info over de instrumenten verloren ging, bij deze de oude versie:

Keepin' Time (3:47)
Coast to Coast (B.J. Cole - Steel Guitar, Rod Argent - Electric Piano) (4:04)
What Is a Woman's Role (Kirk Duncan - Electric Piano, John Ogden - Percussion) (5:51)
Way Back to the Bone (5:34)
Piano] (3:42)
Will Our Love End (Frank Ricotti - Vibes, Jimmy Hastings - Alto) (5:11)
Loser (4:45)
You Are the Music (5:20)

avatar van pescodicha
De tracks waarop Hughes zingt behoren inderdaad tot de betere songs; soms zijn de vocalen er wat over... in "Feelin' so much better now" bijvoorbeeld.