Patti Smith & Kevin Shields - The Coral Sea (2008)

Verenigde Staten / Ierland
Avant-Garde
Label: Pask

1. The Coral Sea (1:04:39)
  2. The Coral Sea (54:43)
avatar van Bartjeking
Iemand die dit al beluisterd heeft? Lijkt me niet oninteressant.

fastpulseboy
djeez!
wist hier niks van!
ga het even opzoeken

avatar van Dielie
Bartjeking schreef:
Iemand die dit al beluisterd heeft? Lijkt me niet oninteressant.

ben van hetzelfde gedacht, de pöezie van Patti Smith in de rug gesteund door (achtergrond)muziek van Kevin Shields, mss de zoethouder tot de nieuwe My Bloody Valentine er is

ik ga zeker eens luisteren

avatar van Justinx
Ik vind het een vreselijke cd. Ik had wel wat meer aankleding verwacht. Patti Smith leest hier gewoon poezie voor met inderdaad een achtergrond muziekje van Kevin Shields. Poezie op cd? Lijkt mij totaal niet nodig. Voor mij liggen de charmes bij het lezen van poezie in plaats van het luisteren naar poezie. Een beetje poezie in muziek is natuurlijk nooit verkeerd, maar als je het gaat voorlezen gaat het iets te ver voor mij. Deze sla ik dus liever over...

fastpulseboy schreef:
djeez!
wist hier niks van!
ga het even opzoeken

Dan weet je er nu van.
Ik zag het toevallig in de Oor staan en ik dacht, deze moet ik toch even toevoegen op MuMe.

Bij de recensie op Dusted is een nummer te beluisteren. En fuck dat klinkt wel goed zeg! Als de rest even mooi is dan is dit een verplichte aankoop. Zo vaak komen er geen echt mooie albums uit met gesproken woord. Vorig jaar was Winter Family een hoogtepuntje wat dat betreft.

Justinx schreef:

Kan natuurlijk altijd dat je er niet van houdt, maar het is wel gewoon een regulier genre hoor, zogenaamde "spoken word", al dan niet met een muzikaal jasje er omheen, niks curieus aan dus. Laurie Anderson, Allen Ginsberg, Jack Kerouac, etc.

avatar van Justinx
bubbachups schreef:

Ik vind het ook niet curieus, maar ik kan het niet plaatsen dat mensen zoiets in hun cd speler willen stoppen. Dan denk ik; laat je dan voorlezen - is toch iets goedkoper. Maar ik ga me niet verder uitwijden over het spoken word genre, daar ligt duidelijk niet mijn voorkeur, zo ondekte ik naar aanleiding van deze cd.

Ik vind het leuk dat Patti Smith & Kevin Shields ervoor hebben gekozen er een achtergrondmuziekje achter te plaatsen, dat maakt het geheel wat dat betreft toch iets interessanter. Maar naast dat is 'The Coral Sea is not my cup of tea.' Ik vind het een mooie afsluiter .

Justinx schreef:

En toch verkopen luisterboeken ook heel goed.

paranoidandroid
Justinx schreef:

wat een onzin. de schrijver van een gedicht het gedicht te horen voordragen is toch juist de ultieme manier om van poezie te genieten?

en muziek van Shields 'achtergrondmuziekje' noemen is al helemaal heiligschennis.

ik heb de CD trouwens vandaag eindelijk binnengekregen, vanavond voor het slapengaan op de koptelefoon!

paranoidandroid
ik heb de eerste ondertussen gehoord, en ben toch best onder de indruk.

je moet er wel even inkomen; het is een vrij abstract verhaal over fotograaf Robert Mapplethorpe, begeleid door ambient gitaarklanken.

ik vond het in ieder geval lastig het hele uur m'n aandacht er bij te houden.. op momenten ging ik er echter helemaal in op. Smith draagt uitzonderlijk vlammend en met veel emotie haar gedicht voor (sommige stukken worden zelfs gezongen), en de klanken die uit Shields gitaar en effectpedalen tevoorschijn komen zijn af en toe van een buitenaardse schoonheid (denk aan To here knows when).

en het uur vloog uiteindelijk voorbij.

het is wel lastig de concentratie op zowel de muziek als de voordracht te leggen.. ik dwaalde steeds af naar de goddelijke klanken van Shields en daardoor heb ik stukken van het gedicht gemist. maar dit zal met vaker luisteren wel makkelijker worden.

tijdens het luisteren bedacht ik me dat het jammer is dat er geen instrumentale versie bij is gestopt.. ik hoop dat Shields ooit nog een ambient album gaat maken, want het is werkelijk uniek wat een sfeer hij neer weet te zetten met slechts een gitaar en wat pedalen.

wel een deceptie was het toen Smith na het applaus aankondigde dat ze nog een nummer gaan spelen, en de CD dan stopt.. vreemde zet.

Kid A(cid)
Ik heb een bootleg gevonden hiervan. Ik vind het gedicht toch wel heel mooi eigenlijk. Vooral dat stuk over dat de natuur hem terug zal pakken voor het negeren ervan, ik snap er niet veel van, maar het is prachtig.
To Here Knows When, daar zit Paranoidandroid goed, maar Shields weet ook orgelgeluiden uit zijn gitaar te trekken. Geweldig! Die man is gewoon een genie!

Kid A(cid) schreef:

hij is geen genie , want dat kan ik ook, electro harmonix micro-pog vriendelijke vriend, niet zo moeilijk, een knopje op een pedaal naar rechts draaien.
sowieso heeft kevin ook gelogen over hoe loveless is gemaakt, want als je even op wat forums naar foto's van zijn apparatuur gaat kijken dan zie je daar een gigantische hoeveelheid pedalen, waaronder ook delay , iets waar hij zogenaamd geen gebruik van maakte.

Phhh vertel ons wat nieuws .

Maakt Loveless er niet slechter op.

D-ark schreef:
Maakt Loveless er niet slechter op.

dat zeg ik ook niet.

dat zeg ik ook niet.

Ja dat zeg je ook niet. Alleen ik vindt het wel grappig dat de 'grote held van de feedback'' Shield er op wordt gewezen dat hij zit te liegen.

D-ark schreef:

de waarheid is de waarheid.

Djeff-iz-ded schreef:

de waarheid is de waarheid.

Zoals altijd.

Djeff-iz-ded schreef:

En toch vind ik Shields een genie. Ook al zeg jij dat het niet zo is.