The Frames - Fitzcarraldo (1996)

Ierland
Label: Elektra

1. Revelate (3:48)
  2. Angel at My Table (3:50)
  3. Fitzcarraldo (6:03)
  4. Evergreen (4:29)
  5. In This Boat Together (5:17)
  6. Say It to Me Now (5:34)
  7. Monument (3:43)
  8. Giving It All Away (4:15)
  9. Red Chord (4:35)
  10. Denounced (4:27)
  11. Your Face (5:44)
  12. Roger * (3:25)
  13. One Irish Rover * (4:38)

met Liam O Maonlai

14. Sworn * (3:36)
  15. Red Chord [Phillpott Remix] * (5:55)
  16. Monument [DJ Mek Remix] * (4:39)
Dit zou een klassieker moeten zijn in iedere platenkast. Van u2 liefhebbers (ja ze zijn Iers en na U2 de best verkochtte band in Ierland) maar zeker ook in de platenkast van iedere andere rock liefheber. Emotie, goede zang, wereldnummers en dat de GEHELE cd, geen slecht nummer op te vinden. Live zijn deze gasten helemaal briljant. Laat je niet afschrikken door hun latere materiaal, dat wat langzamer en zwaarder is. Dit is rock op zijn best , dik 5*

avatar van Jeroen enzo
Ik ben het op zich best met je eens, al verpest het nummer 'monument' het voor mij een beetje.
Wat een vreselijk standaard, amerikaans, creed-achtig en vervelend nummer is dat zeg..

Nou het is niet meteen mijn favoriete nummer op de cd, maar zo erg is ie toch niet, ik vind Creed een te grote belediging.

JonnieBrasco
Het vorig jaar verschenen Burn the Maps mag dan razend populair zijn op MusicMeter, dit album mag minstens zo populair en goed bevonden worden. Natuurlijk is het negen jaar ouder, en gaan we dus een stukje terug in de ontwikkeling van de band. Maar ook hier leveren ze al 100% volwassen nummers af. Ik durf te stellen dat dit album in zijn geheel nog een stuk consistenter is dan Burn the Maps, werkelijk continu wordt er een ontzettend hoog niveau gehaald. Alle nummers zijn inventief, melodieus, krachtig, gepassioneerd en stimulerend. Gek eigenlijk dat ze met dit album al niet doorgebroken zijn.

Ik snap wat je bedoelt JonnieBrasco, maar op een of andere manier grijpt dit album mij ook minder dan Burn the Maps. Ik voel minder emotie in deze plaat. Kan aan mij liggen uiteraard, want dat is heel persoonlijk. Maar ik krijg hier veel minder kippevel van.

avatar van Migo
Dit album grijpt mij ook veel minder aan. Ik vind er weinig speciale nummer op staan. Niets dat ik niet eerder heb gehoord..

avatar van Rainmachine
Klasse plaat! Fitzcarraldo en Dance The Devil zijn mijn twee favoriete Frames platen. Ook al moet ik zeggen dat The Cost me ook heel plezierig verrast heeft. Het latere werk van The Frames vervalt voor mij af en toe wel eens wat erg veel in geneuzel, op de platen tenminste. Live is het een top band die je compleet overdondert met hun enthousiasme en gedrevenheid. Ook voor mij een 5+ deze plaat!

avatar van SiSsY bOY
Wat een goeie band is dit toch zeg, ik kan het echt niet bevatten dat dit niet bekender is dan dat het is. Deze plaat is overigens geïnspireerd door de gelijknamige film ( fitzcarraldo ).

De krachtige rockstem van Glen Hansard, de virtuose drumpartijen, de violen, de gitaarpartijen, in een woord fenomenaal!

Het was Burn the Maps die deze band bij mij op de kaart wist te zetten (dank u musicmeter). Het was het solo-album van Glen Hansard met Markéta Irglová plus bijbehorende film die me de band en Hansard in het bijzonder definitief in het hart wisten te sluiten.
Het is het pure, het enthousiasme dat de mannen weten uit te stralen. Veel oprechter kan muziek niet overkomen lijkt me.
Ook op dit album komt dit alles aan bod: puur spelplezier in de vorm van stevige rockers en het soms wat over de top gaan van Hansard en rustige momenten waar elk instrument kristalhelder tot zijn recht weet te komen.

avatar van Jumpjet
Niet de beste Frames (dat is -inderdaad- Burn the Maps) maar alleen al Revelate en het titelnummer zijn de aanschaf van deze plaat waard. Beter nog dan de plaat kopen, is een concert van deze band meemaken. the Frames zijn een weergaloze live band. Gaat dat zien!

avatar van Sundance
Wandel je wat door de MUMe top2000 en luister/bekijk je wat plaatjes die je niet kent, kom je dit tegen.
Heb wel eens van The Frames gehoord maar verder eigenlijk geen idee. Nu net Fitzcarraldo bekeken, wat een ontzettend gaaf nummer. Ga helemaal uit m'n dak!

avatar van Rainmachine
Alleen al om de nummers Monument en Giving It All Away de moeite waard. Dit klinkt ook nu nog als een klok allemaal. Wat een prachtig album blijft dit toch. Ga de andere platen ook nog maar even door de carrousel halen vandaag.