Tangerine Dream - Das Romantische Opfer (2008)

Alternatieve titel: Metromadrigal für das Nutzlose Aller Zeiten

Duitsland
Electronic
Label: Eastgate

1. Das Romantische Opfer (14:26)
tangmaster
Dit is een mini cupdisc en wat voor een. Een stuk muziek dat met zeer veel overgave door Edgar is gemaakt en ja het doet Romatisch aan.
Zelfs als Edgar later in dit stuk de gitaar oppakt. Kippevel krijg ik er van.

avatar van Gerards Dream
Dit is opnieuw een goed stuk muziek van Tangerine Dream. Deze keer over een sage die bij de Loreley afspeelde. Het verhaal gaat over een nimf met gouden haren die met haar gezang schippers afleidde die zodoende tegen de eerder genoemde berg ter pletter sloegen. Zodra Edgar Froese de gitaar pakt. hoor ik daar eigenlijk de zang in van de nimf. Het heeft zoals het eerder genoemde verhaal een aanstekelijke werking. Daarnaast is het een erg sfeervol stuk muziek. Met mijn ogen dicht zit ik op een bootje op de Rijn en voel de aantrekingskracht van de nimf.

tangmaster
Gerards Dream schreef:

Moet je op de achterkant het gedicht eens lezen, wordt het helemaal duidelijk.

avatar van Gerards Dream
Het is zeker een mooi gedicht die de sage zoals ik die ken alleen maar versterkt. Het indrukwekkende is nu wel dat er zo veel werk is gemaakt om één zo'n track heen. Een boeiende verpakking en een fraai stuk muziek, wat wil een mens nog meer?