Kan muziek sexy zijn? Tja, ik moet eerlijk bekennen dat ik daar eigenlijk niet zo bij stil sta. Dat muziek een bepaalde sexuele lading kan overbrengen is volgens mij wel waar. Oftewel, muziek om de liefde op te bedrijven. Dit album van Hermes St. John heeft wel een bepaalde aantrekkingskracht; op een zodanige manier, dat het wel degelijk iets met je doet. Of het op sexueel gebied is, weet ik niet. Voor sommigen misschien.
Feit is, dat dit album verdomd lekkere (leuk woordgrapje in dit geval....

) muziek bevat. "Tantric Sex" begint meteen met sensuele, mysterieuze en een beetje Indiaas klinkende melodielijntjes, waarbij de toon meteen wordt gezet. Langzaam wordt er naar het hoofdthema gewerkt, die verrassend toegankelijk en pakkend klinkt, totdat er op een gegeven moment langzaam een toepasselijk en zwoel ritme bijkomt.
"Temple of Venus" begint met een warme klank die vrij lang aanhoudt, totdat er een lekker ritme wordt opgebouwd. Langzaam ontvouwt het nummer zich en komen er steeds meer subtiele melodielijntjes bij, totdat het hoofdthema van zich laat horen. Ook dit nummer is erg fijn om naar te luisteren.
Ingetogen en sereen klinkt vervolgens "Agape", die het vooral moet hebben van een mooi thema die op een vrij majestueuze manier wordt neergezet.
"School of Aspasia" is misschien wel de klapper van het album. Het nummer wordt groots aangekondigd, om vervolgens wat kabbelend en zweverig te gaan klinken. Uit de brei van klanken, onstaat vervolgens een mooi, ritmisch klankpatroon, waar op een gegeven moment allerlei verschillende percussie-instrumenten bijkomen. Het nummer blijft zich ontwikkelen, net zolang totdat het hoofdthema wordt ingezet, die vrij overheersend klinkt.
"Eros & Sexus" begint met walvis-achtige staccato-klanken, wat sowieso al een hip geluid van zichzelf is, maar er worden allerlei mooie klanktapijten aan toegevoegd, inclusief een memorabel hoofdthema.
Tot slot grijpt "Kamasutra" terug naar die Indiase klanken van het eerste nummer, en is wederom een lekker ritmisch geheel, waaroverheen allerlei pakkende klanken en melodietjes heen worden gelegd.
Alhoewel ik nog niet alle albums van Hermes St. John ken, durf ik nu al te concluderen, dat dit één van zijn betere, zo niet zijn beste album is. Vandaar ook 4 punten voor deze sexuele magie