September - Dancing in Orbit (2008)

Zweden
Dance
Label: Silver Angel

1. Cry for You (3:30)
  2. Looking for Love (3:24)
  3. Can't Get Over (3:02)
  4. Midnight Heartache (3:45)
  5. Untill I Die (3:44)
  6. Sacrifice (3:56)
  7. Satellites (3:15)
  8. Follow Me (3:31)
  9. Because I Love You (3:15)
  10. Start It Up (3:05)
  11. R.I.P. (3:49)
  12. Taboo (3:44)
  13. It Doesn't Matter (3:45)
  14. Sad Song (2:56)
  15. Freaking Out (3:24)
  16. Sound Memory (3:50)
  17. Flowers on the Grave (4:17)
  18. End of the Rainbow (3:37)
  19. Satellites [Live Acoustic Version] (3:02)
avatar van NewYorkCityLight
Heel goed album! Ik luister er heel vaak naar.

chrismusic
waarom hebben september en Dancing in Orbit dezelfde cover

avatar van Arrie
Omdat Dancing In Orbit een verzamelalbum is, waarop nummers gecombineerd staan van haar tweede en derde album, speciaal voor Nederland en België. September is hetzelfde, maar dan voor Amerika. Ondanks dat zijn ze trouwens toch nog anders van samenstelling...

avatar van NewYorkCityLight
Dit blijft gewoon een lekker album! Jammer dat ze na Cry For You met Can't Get Over niet een hit heeft gehad. Nu komt ze terug (al denk ik, zonder succes) met Until I Die! (Toch hoop ik natuurlijk wel dat dat nummer een succes wordt).
Cry For You is overigens nog steeds te vinden in charts van andere landen (zelfs in Frankrijk komt ie binnen op #6, terwijl er volgens mij in Frankrijk nauwelijks buitenlandse artiesten doorbreken) en op #5 in de UK. Voorlopig nog op #92 in Amerika, maar daar staat het pas 2 weken in.

Ik heb deze CD thuis liggen en hij behoort toch wel tot 1 van mijn favo's.
Eigenlijk is bijna elk nummer wel een hoogetepunt... Cry For You, Lookin' For Love, Midnight Heartache, Until I Die, Satellites, Because I Love You, Rest In Peace, Taboo, Sad Song, Freakin' Out en Flowers On The Grave behoren allemaal tot favorieten.

Mindere nummers zijn er maar een paar en dat zijn : Sacrifice, Start It Up en Follow Me en Sound Memory is redelijk.

Deze CD is echt een aanrader om te kopen. Ik heb hem via bol.com gekocht maar zag hem laatst ook in de Free Record Shop (Almere, 1 exemplaar..). En er staan maar liefst 18 nummers op! (plus een live versie, wat ook meteen bewijst dat deze chick echt kan zingen!(Live versie van Cry For You op youtube was nog beter)).

avatar van friday the 13 th
Inderdaad, een fantastische dance-artieste, weeral uit Zweden. Therese uit Zweden is ook een favoriet van mij.

Favorieten zijn: "Can't get over", "cry for you", "untill i die", "lookin' for love", "satellites" en de prachitige ballad "flowers on the grave".

Aanrader!

avatar van NewYorkCityLight
Zo'n 3 jaar na dato nog steeds een prima plaat. Ik heb in de loop der jaren behoorlijk geschoven tussen 4 en 4.5 ster, en ik hoop dat ik het nu dan ook gewoon bij 4.5 laat.
Heerlijk dance-pop album. Wat dit album anders maakt dan andere commerciele dance-pop albums is dat ik vind dat dit album ook over goede teksten beschikt. Ik probeer eens origineel te zijn een haal gewoon wat zinnen naar voren aan de hand van de tracks.

I'm gonna turn it on up, and let the sound be your memory of this night
Behoorlijk originele tekst (vind ik) uit ''Sound Memory''. Over het stil zijn en het geluid/muziek z'n werk laten doen. Dit nummer behoorde eerst tot een van mijn minst favorieten maar is in de loop der jaren gegroeid. Heerlijke track met een stevige beat. Leuke midnight-track met een fijne middle-8.

You've been trying to walk on water, in the end everybody walked all over you
Sterke zin uit ''Satellites'', leuke speling op ''walking on water''. Satellites zelf is een nummer dat na een aantal jaar helaas wat gedateerd klinkt. Het is nog steeds zeker luisterbaar, maar het behoort wel tot één der slechtste tracks. Moge dit in de toekomst maar weer veranderen.

You know if I could choose I would never do it all again
Deze zin heeft mij het meest gegrepen uit het hele album omdat ik me hier persoonlijk erg in kan vinden. Sowieso spreekt dit nummer, ''Rest In Peace'', mij tekstueel heel erg aan. Het gaat over het leven en wat er van is geworden. Wat er van je dromen en verwachtingen terecht is gekomen. Gelukkig wordt dit nummer nog ondersteunt door een mooie uptempo begeleiding.

I'm freaking out now, I'm dying for life
Dit zinnetje komt uit ''Freakin' Out''. ''Freakin' Out'' vind ik zelf erg leuk omdat het nogal herkenbaar is voor mij in de tentamenperiodes van mijn studie (nu dus...). Het gaat gewoon simpel over het niet beschikken over genoeg tijd. Wanneer Petra begint met ''I'm standing in the heart of nowhere krijg ik er alweer helemaal zin in. Over de jaren heen is dit één van m'n favorieten gebleven.

When you stand at the edge of the ocean, I'll be there
Een zin uit ''End of the Rainbow''. Dit nummer wilde ik gewoon even naar voren halen omdat ik het een geweldige afsluiter van het album vind, ondanks dat voorganger ''Flowers on the Grave'' misschien een betere keus lijkt vanwege de ballad-achtige stijl. ''End of the Rainbow'' begint erg rustig met een piano intro maar wanneer de beat erin komt is het weer een echt September nummer. De muzikale middle-8 is ook een mooie toevoeging. In dit nummer neemt Petra ons mee door het bos, de woestijn en verder naar de horizon.

Toch nog even een ode aan ''Taboo''. Tekstueel gezien zit dit erg seksueel in elkaar, wat het al bijna meteen tot een favoriet van mij zou maken. De stem van Petra past er ook zo goed bij. Waarschijnlijk mijn meest gedraaide track van dit album. Blijft nog steeds ijzersterk.
Ook wil ik ''Sad Song'' nog even naar voren halen. Ik vind de paradox in dat nummer namelijk erg leuk. Het nummer heet ''Sad Song'' en zelf geeft Petra ook aan : ''It ain't a crime to sing a sad song, one about us now that we're done'' maar net als Taboo wordt dit ondersteunt door een bijna overdreven vrolijke begeleiding (niks ''sad'' dus) en gaat het nummer eigenlijk meer over 'ik ben blij dat ik van je af ben' dan wat de titel zou doen vermoeden.

Hier dus nog een review van mij omdat ik vind dat dit steengoede album van September er wel twee verdient. Natuurlijk zijn er mindere tracks op te vinden maar dit album is zeer goed in z'n geheel te spelen zonder één skipper. Het is lekker divers qua nummers in onderwerpen zoals liefdesverdriet (Can't Get Over) een nutteloos persoon (It Doesn't Matter), een egoist (Sacrifice), genieten van het leven (Until I Die) en nog meer. Dit maakt het album afwisselend , ondanks dat ze maar vasthoudt aan één genre, dance-pop. Maar dat doet ze dan ook uitermate goed.
Als ik een voorspelling mag doen denk ik dat dit over een aantal jaar nog als een huis overeind staat en tegen die tijd mijn favoriete dance-pop album zal zijn.