Peter Bradley Adams - Leavetaking (2008)

Folk
Label: Sarathan

1. The Longer I Run (4:11)
  2. Los Angeles (3:34)
  3. I'll Forget You (3:41)
  4. Under My Skin (3:33)
  5. Always (3:59)
  6. So Are You to Me (2:26)
  7. Ohio (4:03)
  8. Keep Us (4:41)
  9. Song for Viola (2:24)
avatar van L_T_B
Eind jaren '90 ontmoet Peter Adams de uit Roanoke afkomstige Kat Maslich op de set van een reclameauditie. Adams heeft inmiddels al een studie in het Duitse Freiburg achter de rug en studeert nu Film Scoring aan de University of South California. Hij is erg onder de indruk van haar warme stemgeluid. De twee besluiten samen een bandje te beginnen en niet veel later is Eastmountainsouth geboren. Twee jaar later nemen ze een demo op die toevallig in de handen valt van Robbie Robertson. Hij was dusdanig onder de indruk van het tweetal dat hij ze in contact brengt met Dreamworks. In de zomer van 2003 verschijnt hun naamloze debuutalbum. Dit is ook het enige album dat het duo samen uitbrengt. In 2006 volgt het eerste soloalbum genaamd "Gather Up". Als artiestennaam gebruikt hij nu Peter Bradley Adams. Waarschijnlijk om verwarring met de gelijknamige singer/songwriter uit Cincinnati te voorkomen. En in augustus van dit jaar verscheen zijn tweede soloalbum "Leavetaking". De nummers op dit album zijn zeer kaal opgenomen. Adams' zang en gitaarspel zijn al voldoende om de Jayhawkachtige popliedjes goed uit te doen komen. Al met al een heerlijke dromerig herfstplaatje dat het ook goed in deze regenachtige herfst.

avatar van TheFunkyM
Een vriend van mij wees me op dit album. Hij liet het nummer ohio horen, wat smaakte naar meer. Het kale opgenomen werk zoals LTB zegt trekt mij altijd wel en Adams zang is zeker prima om naar te luisteren. Los Angeles komt mij trouwens erg bekend voor, echt een nummer voor in een film of serie als the OC ofzo. (is dit nummer ook van een film of serie???)

Ik moet de cd nog wel een aantal keer beluisteren om er een echt oordeel over te geven. Het laatste nummer, vind ik trouwens helemaal niets, maar de rest is zeker redelijk tot goed.

avatar van BenZet
Fijne doch korte plaat. Misschien wel lang genoeg...

Net een bericht geschreven bij 'Eastmountainsouth' het duo Kat Maslich en (toen nog) Peter Adams. Best onder de indruk van hun titelloze plaat , jammer genoeg hun enige. Toen weer eens verder gekeken naar het vervolg van beide carrieres. Peter Adams werd Peter Bradley Adams en zo waar vond ik in mijn hele cd wand een cd van hem, 'leavetaking' de 2e solo cd van deze artiest.
Ik was wel benieuwd hoe dit klonk zonder de prachtige stem van Kat Maslich.
Wat me als eerste opviel dat de muziek veel soberder is dan bij 'eastmountainsouth' , waar de achtergrond van Peter (o.a. filmuziek) nog wel herkenbaar was.
Dat is nu veel minder het geval, dit is een echte folk/roots plaat met dito begeleiding. En daar is helemaal niets mis mee. Op het eerste nummer hoorde ik nog een achtergrondzangeres, zou dat toch Kat Maslich zijn ?, maar nee, Katie Herzig is te horen. Zij zingt verder ook goed.
Een recensent vindt de muziek soms neigen naar easy listening, daar kan ik me niet in vinden. Het is gewoon een echte folk plaat, dus over het algemeen rustig, melancholisch , inderdaad zoals L_T_B 18 jaar geleden (!) al schreef: 'een mooi herfstplaatje' . En dat is positief bedoeld, het zit muzikaal mooi in elkaar, de nummers klinken goed. Ben benieuwd naar de andere platen van dit heerschap.