Patrick Street - Corner Boys (1996)

1 stem

Ierland
Folk
Label: Green Linnet

1. White Petticoat / Kerry Jig / Katy Is Waiting (4:34)
  2. Sweet Lisbweemore (5:22)
  3. Mike McDougall's / Paddy Canny's / Jim Keefe's (3:41)
  4. Devanney's Goat / Leitrim Rover / Michael Ryan's (4:33)
  5. Moorlough Shore (5:18)
  6. Kanturk Polka / Joe Burke's (2:47)
  7. Partalington Jig / Billy McCormick's / Munster Buttermilk (4:07)
  8. Pity the Poor Hare: On Younder Hill / Merrily Tripping O'Er the Plain / K (9:54)
  9. Lighthouse / Neilie Boyle's (2:09)
  10. Down by Greer's Grove (3:35)
  11. Killanan's Fancy / Dash to Portobello / Anna Maculeen (4:40)
avatar van potjandosie
fraai album van de Ierse folkgroep Patrick Street gevuld met grotendeels traditionals. de 5e van de in totaal 8 reguliere albums die deze groep maakte. de groep wijzigde tijdens hun bestaan een aantal keren van samenstelling. zo was ook gitarist Arty McGlynn, bekend van zijn werk met Van Morrison, enige tijd bandlid. de band stopte in 2010. de leden zijn alle grootheden van de Ierse folkmuziek. dit album is merendeels gevuld met instrumentale nummers (jigs, slides, reels en polkas). wellicht is dat smullen voor de folkpurist, maar daar moet je van houden. niet zozeer mijn ding.
de nummers (2,5,8 en 10) met de vocalen van Andy Irvine zijn dan ook voor mij de hoogtepunten op dit album, met name de traditionele ballad "Sweet Lisbweemore" krijgt hier een prachtige vertolking.

de band op dit album bestond uit:
Kevin Burke (ex Bothy Band): fiddle
Jackie Daly (ex De Danann): accordion