Avenger - Blood Sports (1984)

Rock / Metal
Label: Neat

1. Enforcer (3:53)
  2. You'll Never Make Me (Alive) (3:23)
  3. Matriarch (3:52)
  4. Warfare (5:26)
  5. On the Rocks (2:51)
  6. Rough Ride (3:28)
  7. Victims of Force (3:30)
  8. Death Race 2000 (3:05)
  9. Night of the Jackal (5:31)
avatar van Kronos
Een vreselijk slechte productie, maar wat een charme en energie straalt hier van af. Zo'n eerlijke naïviteit, dat kom je vandaag niet meer tegen. Er wordt hier gedrumd en gesoleerd alsof het leven er van afhangt.

De muziek is een beetje vergelijkbaar met die van Jaguar en Angel Witch, twee andere NWOBHM bands. Maar Avenger is misschien (nog) wat minder gepolijst metaal.

Muziek waarbij je spontaan denkt: metal is better than music.

En Blood Sports heeft toch een bijzonder mooie hoes ook.

avatar van wizard
Je moet even door de productie heen luisteren om te horen dat dit best een aardige plaat is.
In het openingsnummer zit, bijna verdronken in de productie, een mooi snel stukje drumwerk, en overal op het album zijn lekkere solo's te vinden.
Minder onder de indruk ben ik van het nummer Warfare, dat haalt het tempo een beetje uit de plaat, en de zang over het algemeen doet me ook niet zoveel.

O ja: Rough Ride

avatar van Lau1986
Best een leuke NWOBHM plaat, die hier en daar wat thrash metal geluiden laat horen. De productie is inderdaad niet geweldig, maar er valt genoeg te genieten bij deze plaat. Vooral de energie is heerlijk om te horen.