Soft Cell - Heat: The Remixes (2008)

Pop / Electronic
Label: Some Bizzare

1. Memorabilia [Cicada Remix] (6:32)
  2. Bedsitter [Manhattan Clique Remix] (7:59)
  3. Tainted Love [Dakeyne Remix] (6:04)
  4. Youth [The Memory Band Remix] (4:25)
  5. Torch [Manhattan Clique Remix - Edit] (5:27)
  6. Where the Heart Is [Marcas Lancaster Remix] (5:43)
  7. Seedy Films [Richard X Remix] (5:21)
  8. Say Hello, Wave Goodbye [Marcas Lancaster Remix] (5:07)
  9. What [Simon Plastiq Remix] (3:27)
  10. Numbers [Spektrum Remix] (4:40)
  11. Insecure Me [Trevor Jackson / Playgroup Remix - Edit] (5:54)
  12. Soul Inside [Readers Wives Remix] (5:28)
  13. A Man Can Get Lost [Marcello Remix] (4:39)
  14. Heat [Yer Man Remix] (6:11)
  15. Meet Murder My Angel [Marc Almond & Kinky Roland Remix] (6:31)
  16. Sex Dwarf [The Grid Remix] (6:35)
  17. Baby Doll [Nitewreckers Remix] (5:00)
  18. Secret Life [George Demure Remix] (5:08)
  19. Chips on My Shoulder [Mark Moore & Kinky Roland Remix] (5:44)
  20. Barriers [Dark Poets Remix] (5:39)
  21. Surrender to a Stranger [MHC Remix - Edit] (4:22)
  22. Little Rough Rhinestone [Solvent Remix] (4:03)
  23. Frustration [Punx Soundcheck Remix] (5:29)
  24. The Art of Falling Apart [Atomizer Remix] (6:14)
  25. Her Imagination [Monkey Farm Frankenstein Remix] (5:47)
  26. Martin [Nitewreckers Remix] (5:12)
nijme255@adsl
leuk voor de verzamelaar....

Grappig dat ze ook zichzelf remixen met The Grid (toch de helft van Soft Cell).

nijme255@adsl schreef:
leuk voor de verzamelaar....

Daar reken ik mezelf zeer zeker toe
Over het algemeen ben ik niet zo'n liefhebber van remix albums en eerlijk gezegd liet de aankondiging al weer een tijd terug (het zou aanvankelijk afgelopen januari al hebben moeten uitkomen) van dit album me dan ook koud totdat ik enkele versies te horen kreeg.
Inmiddels heb ik dit album op cd en ik vind het leuk dat Ball en Almond er toch intensief bij betrokken waren. Met name het hele proces zoals Dave Ball dat beschrijft in het bijbehorende boekje maakt het extra leuk om dit album ook daadwerkelijk in bezit te hebben.
Met dit soort releases is het onvermijdelijk dat niet alles even goed aanslaat maar over het algemeen blijft dat nog zeer gering, misschien door de liefde die de mixers er in gestopt hebben (ook Marc Almond en Dave Ball hebben zelf bijgedragen).

Voor de hele grote liefhebbers is er ook nog een uitgebreidere digitale versie beschikbaar waarop de 26 nummers van deze release plus THE BEST WAY TO KILL (Nitewreckers Mix) / SO (The Grid Remix) / ENTERTAIN ME (Kinky Roland Remix) / TORCH Manhattan Clique Remix (Full Length Version) /INSECURE ME Trevor Jackson Playgroup Remix (Full Length Version) / SURRENDER (TO A STRANGER) (MHC Remix [Full Length Version]) / WHERE THE DUB IS (Marcas Lancaster Remix In Dub) / MEMORABILIA (Cicada Dub Remix) / TAINTED LOVE (Dakeyne Dubstrumental) / BEDSITTER (Manhattan Clique Instrumental Remix) / TORCH (Manhattan Clique Dub Remix) / SAY HELLO, WAVE GOODBYE (Marcas Lancaster Instrumental Remix) / SEEDY FILMS (Richard X Instrumental Remix) / FRUSTRATION (PunX Soundcheck Dub Remix) / SURRENDER (TO A STRANGER) (MHC Instrumental Remix)

Het is overigens een erg geschikt album voor de hedendaagse dance-liefhebber om op deze manier in contact te komen met een duo als Soft Cell. Het klinkt allemaal fris en helemaal anno nu zonder al te popie jopie top 40 te worden.

A Man Can Get Lost [Marcello Remix] begint wel heel erg uit te groeien tot een favoriet van dit album.
Hoe weinig ik ook heb met remix-albums: dit album staat al een paar dagen non-stop op en ik krijg er geen genoeg van