Neil Diamond - I'm Glad You're Here with Me Tonight (1977)

Label: Columbia

1. God Only Knows (4:01)
  2. Let Me Take You in My Arms Again (3:00)
  3. Once in a While (3:41)
  4. Let the Little Boy Sing (3:29)
  5. I'm Glad You're Here with Me Tonight (4:20)
  6. Lament in D Minor / Dance of the Sabres (5:59)
  7. Desiree (3:20)
  8. As If (3:29)
  9. You Don't Bring Me Flowers (3:12)
  10. Free Man in Paris (4:42)
Mooi album, met als toppers Dance of the Sabres en Free Man in Paris. You don't bring me flowers was een hitje in de uitvoering met, de op Movie Meter immens populaire, Barbra Streisand. Neil heeft haar hier maar thuis gelaten.

God Only knows is by the way een Beach Boys cover.

De betere liedjes op dit album vind ik Free Man In Paris (Joni Mitchell cover) As If en Let Me Take You In My Arms Again.

avatar van Madjack71
Neil Diamond met zijn diamond stem, doet op dit album waar hij goed in is, op zijn eigen unieke wijze slepende ballads maken, met hier en daar een snufje rock.
Zelfs een cover van God Only Knows, waar je makkelijk je handen aan kunt branden, komt hij goed mee weg. Hij doet er zijn ding mee en het klink heel eigen.
Desiree en You don't bring me flowers zijn de bekende nummers, maar er is meer. Free Man in Paris of het bewerkte Lament in D Minor en de rarara een ballad van I'm Glad You're Here With Me Tonight maken deze plaat aangenaam om naar te luisteren.
Misschien iets meer voor de late uurtjes, maar daar is niets mis mee.

avatar van Bravejester
Voor de liefhebbers : YouTube - Neil Diamond - I'm Glad You're Here With Me Tonight -- 1977 Full TV Show

De uitvoering van Free Man is indrukwekkend...

avatar van Running On Empty
Dance Of The Sabres en Free Man in Paris. Heerlijk.