Elephant Micah - Hindu Windmills (2006)

Folk
Label: Time-Lag

1. Untitled (0:08)
  2. Twenty-Third Turn (3:43)
  3. Distant Things (3:09)
  4. Untitled (0:06)
  5. Send Lightning Bugs (3:15)
  6. Pleasure Trip Whirlpool (4:37)
  7. Untitled (0:09)
  8. Untitled (0:09)
  9. Privacy (If You Are My Piano) (3:34)
  10. Cocoa in the Hay (3:25)
  11. Human Groove (4:19)
  12. Untitled (0:11)
  13. Wild Goose Chase (4:52)
  14. Untitled (0:13)
avatar van sluiswachter
Joe O'Connell alias Elephant Micah doet zo'n beetje alles om onbekend en onbemind te worden. Zo is dit album in een streng gelimiteerde oplage in 2006 op lp uitgebracht, en pas onlangs op cd verschenen, komt deze cd-uitgave in een onleesbaar kartonnen hoesje met dito info-vel, is op internet alleen met de grootst mogelijke moeite een correcte tracklist te vinden en is het magere half uurtje muziek tenslotte bijzonder lo-fi opgenomen. Maar dit gezegd hebbende moet ik kwijt dat ik Hindu Windmills een parel van een plaat vind, gevuld met intieme, breekbare liedjes die me recht in het hart weten te raken. Hindu Windmills is een plaat die je het liefst helemaal voor jezelf wilt houden omdat hij je zo dierbaar is. En als de voortekenen me niet bedriegen gaat dat wel lukken ook.

Sietse
Eigenlijk zou ik deze nog steeds wel een keer op vinyl willen hebben. Maar zo als je al zegt zeer kleine oplage (zoals alles op Time-Lag) dus dat zal wel niet meer lukken voor een normaal bedrag (zoals ook niet gaat met al die andere uitverkochte platen op Time-Lag )

Prachtig album inderdaad, misschien zelfs wel mijn favoriete Elephant Micah. En dat zegt wat met eerdere bescheiden meesterwerkjes van zijn hand als "Palmyra Palm" en "Agrarian Malaise". Vrijwel tot op het bot uitgekleed blijkt zijn typisch melancholische muziek op "Hindu Windmills" op z'n mooist.

In 2006 op vinyl gekocht en ook daar zijn de liner-notes haast onleesbaar. Beetje jammer van zo'n mooie gatefold, maar de muziek (en de rest van de verpakking) maakt het meer dan goed. Ligt er overigens nog eentje van in Groningen, inmiddels gestegen naar een euro of 35 zo uit mijn hoofd.

Binnenkort trouwens een nieuw album en een optreden in Nederland (5 sept. in Patronaat).

avatar van Sander B.
Ik moet deze nog steeds luisteren. Ik heb 'm al half jaartje op vinyl, maar het is er nog steeds niet van gekomen. Ik ben wel erg nieuwgierig, want ik las laatst zelfs op nu.nl (hoe komt het album daar terecht) een lovende recensie betreffende dit album. Trouwens eerst hoognodig even nieuwe platenspeler kopen .