R.L. Burnside - First Recordings (2004)

Blues / Roots
Label: Fat Possum

1. Just Like a Bird Without a Feather (3:09)
  2. Goin' Down South (2:34)
  3. Come on In (1:49)
  4. Little Babe (2:23)
  5. Rollin' and Tumblin' (3:19)
  6. Jumper on the Line (2:34)
  7. Skinny Woman (2:09)
  8. Poor Black Mattie (2:06)
  9. Long Haired Doney (2:47)
  10. Peaches (2:52)
  11. Walkin' Blues (3:25)
  12. Hobo Blues (2:27)
  13. My Time Ain't Long (2:20)
  14. Sat Down on My Bed and Cried (3:17)
avatar van pjh1967
Acoustische opnames uit 1968 van deze bluesheld live opgenomen door George Mitchell (de Alan Lomax van de Blues). De blues klinkt echt mooi door in z'n rauwe maar toch zuivere bluesstem en z'n gitaarspel is echt subliem met veel slide. Opnames klinken ook erg fris en knisperend, alsof hij in je kamer zit te spelen. Niet echt te vergelijken met z'n latere werk waar hij electrisch tekeer gaat en zijn stem een stuk lager / doorleefder is (soms bijna mompelend). Zeker 4,5 * (met kans op meer).

avatar van kakature
Opnames zijn inderdaad van een zeer goede kwaliteit, en een schitterend album ook

Improvision
Godverdomme. Dit is zo geniaal dat ik alleen maar met een grote glimlach kan luisteren en hier enkel voorgaande onzin kan neerschrijven.

avatar van spinout
Burnside op de akoestische gitaar, heerlijk relaxed in tegenstelling tot zijn latere opnames.

avatar van Edgar18
Vandaag op aanraden van de record store eigenaar in Clarksdale deze plaat op vinyl gekocht. Ik ben heel benieuwd...

Gisteren (zondagavond) zag ik één van zijn kleinzonen Cedric Burnside live aan het werk in een jukejoint hier in Clarksdale als drummer bij een gig van Mark 'Muleman' Massey. Op Hammond XK1C speelde overigens Billy Earheart, voormalig Amazing Rhythm Aces lid en Grammy winnaar.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Aantal off-topic en/of verjaarde berichten verwijderd.