Louis Logic & J.J. Brown - Sin-A-Matic: The 80's Edition (2008)

1 stem

16. Idiot Gear

met Eternia

17. Dust To Dust
|Joël|
Deze "nieuwe reissue" is uitgebracht om het 5 jarig bestaan van Sin-A-Matic te vieren. Dit is niet zomaar een reissue, anders zou die hier ook niet staan, er zit een leuke opzet achter. Veel raps zijn namelijk overgenomen van het origineel, maar ditmaal met jaren '80 producties en een aantal nieuwe gastbijdragen. Deze plaat heeft dus een hele andere sound vergeleken met het origineel, zo zit bijvoorbeeld in Halfway Stretch een sample uit Michael Sembello's "Maniac" (van Flashdance).

avatar van Rhythm & Poetry
Een van de betere reissues die ik ken komen veel bekende samples in voor (Down Under en Maniac bijvoorbeeld). Deze zijn goed gemixt met de ijzersterke raps van Louis Logic en gasten. Met name Reef en R.A. komen naar mijn mening ijzersterk. Deze doet zeker niet onder voor het origineel en daarom ook voor dit werk een welverdiende 4*.

avatar van MJ_DA_MAN
R.A. the Rugged Man deed helemaal niet mee op de originele versie van Diablos, is het dus ook een remix-album d.m.v. nieuwe gastrappers?

|Joël|
Zoals ik al zei:
|Joël| schreef:
...Veel raps zijn namelijk overgenomen van het origineel, maar ditmaal met jaren '80 producties en een aantal nieuwe gastbijdragen...

avatar van MJ_DA_MAN
Ok, interesting .