Common Market - Tobacco Road (2008)

Label: Hyena

1. Service (1:25)
  2. Trouble Is (3:21)
  3. Gol'Dust (3:43)
  4. Slow Cure (4:07)
  5. Back Home (The Return) (3:03)
  6. 40 Furrows (1:57)
  7. House (3:40)
  8. Winter Takes All (3:19)
  9. Weather Vane (5:20)
  10. 40 Acres (2:37)
  11. Spits (2:05)
  12. Nina Sing (3:09)
  13. Certitude Chev (2:51)
  14. Crucible (2:51)
  15. 40 Thieves (3:08)
  16. Nothin' at All (5:28)
  17. Swell (3:48)
  18. Tobacco Road (4:36)
avatar van jelmer19
Hun vorige plaat vond ik erg sterk dus ik kijk uit naar dit werk. Nog een maandje wachten..

avatar van winglong
Eindelijk een nieuw album!
Kijk er al naar uit

avatar van Rhythm & Poetry
De laatste dagen (en dat is voor mij een hele tijd) heb ik wat commerciele hiphop beluisterd. Zaten wel leuke dingen tussen, maar het valt in het niet bij dit stukje muziek. Want hier kan ik echt van genieten. Producties die heerlijk in elkaar zitten en voornamelijk warme en soulvolle geluiden bevatten. Daarnaast is de rapper ook nog eens ijzersterk en komt hij met goede teksten. Met de nummers Winter Takes All, Nina Sing, Swell en Tobacco Road staan er maarliefts 4 nummers op die wat mij betreft mee gaan dingen voor song van het jaar.

Dit is mijn bescheiden mening over het album, maar beoordeel vooral zelf. Dat ik een liefhebber ben wil niet zeggen dat een andere user het kwalitatief net zo goed als ik zal vinden. Denk wel dat dit in de smaak bij jelmer gaat vallen.

Rhythm & Poetry schreef:
Denk wel dat dit in de smaak bij jelmer gaat vallen.

Goed gedacht

Eerste luisterbeurt er nu opzitten en ik vond em super!
''Winter Takes All'' is idd mooi met die zang erdoor heen.
RA Scion vind ik weer top op deze plaat net zoals op de vorige.
Ook de producties van Sazbi zijn weer tiptop in orde!

Ik zet em nog een keer op!

avatar van Jazzwhatever
dit klinkt inderdaad goed. ik had nog niet van common market gehoord maar ze hebben een funky, relaxde vibe, doet me een beetje denken aan ugly duckling. heeft iemand nog andere tips van hiphop bands die in deze richting zitten ?

avatar van Chrisseh
Alhoewel ik Common Market niet echt goed ken, weet ik dat deze producer (Sazbi uit m'n hoofd) ook voor Blue Scholars produceert. Die kan je wel proberen.

avatar van Woltertjes
Winters Take All is echt een geweldig nummer. Staan echt veel goede nummers op dit album met stuk voor stuk leuke vrolijke beats.

avatar van jelmer19
De openingstrack ''Trouble is'' vind ik trouwens wel het minpuntje van deze cd.

avatar van Woltertjes
Vind ik ook. Daardoor lijkt het begin slecht maar later word het echt stukken beter.

avatar van jelmer19
Zo.... hele album is nu te beluisteren via de Imeem functie.
Grijp je kans en daarna kopen natuurlijk!

avatar van jelmer19
Mijn eerste kennismaking met Common Market was het gelijknamige album uit 2006. Wat opviel waren de frisse producties en uitstekende rhymes van de MC.
Sabzi die de producties verzorgd op deze plaat doet dat naar mijn mening nog beter dan op het eerste plaat. Met soulvolle/jazzy producties en hier en daar heelijke piano stukjes verwerkt in de nummers een genot om te luisteren. Voorbeelden hiervan zijn Back Home, Winter Takes All en een nummer als Tobacco Road. Maar ook producties met synths als Certitude klinken erg tof. Met de producties zit het dus wel goed op deze cd en valt er genoeg te genieten.
Dan de MC, en daar ben ik hoe meer ik naar deze plaat luister nog uitbundiger over. Qua stem misschien niet bijzonder maar het luistert allemaal opvallend makkelijk weg. De intelligente lyrics vallen op en de uitspraak is nagenoeg perfect. Niet veel mc's weten mij zo mee te trekken in hun muziek.
Eigenlijk is het enige minpuntje van deze cd voor mij het openingsnummer. Op dit nummer rapt Ra Scion ook iets anders dan op de rest van het album en is de productie wat drukker. Niet zo'n lekkere binnenkomer dus maar dit wordt al snel vergeten als je de rest van de tracks voorbij hoort komen.
Hiphop zoals ik het graag hoor dus. Alle ingredienten zijn aanwezig en dit is voor mij dan ook....smullen!

avatar van Woltertjes
Is wel duidelijk dat de producties goed in elkaar zitten bij dit album en de MC geweldig rapt. Soms heb ik alleen wel wat moeite om het goed te verstaan omdat het me soms wat te snel gaat. Moet aandachtig luisteren.

Vind dit wel zeer relaxte muziek. Heerlijk om naar te luisteren. Bijna elk nummer is gewoon goed. Geeft je gewoon een goed gevoel dit.

avatar van hiphopmaster
Dit is het eerste dat ik check van Common Market. En dat bevalt goed. Lekkere frisse hiphop en de raps zijn dik in orde. Mijn favoriete nummers zijn Winter Takes All (één van de betere van het jaar 2008), Gol' Dust, Tobacco Road en Back Home.
Trouble Is en Certitude vind ik wat minder, en op het laatst heb ik wat moeite om me aandacht er bij te houden. Maar toch zeker goed voor 4 volle *-en!

Jazzwhatever schreef:

Dit doet mij dan weer absoluut niet denken aan Ugly Duckling, eerder aan Sandpeople. Ken je dat, dat is ook heel relaxte hiphop?!

avatar van Woltertjes
Ga deze toch nog even verhogen want wat is dit een goed album zeg.

avatar van J.C.
Erg relaxte cd. Mijn favoriete tracks zijn: Back Home (The Return), Winter Takes All, Nina Sing, 40 Thieves en de laatste drie nummers.

Minpuntjes van de cd vind ik de ietswat mindere mc en het feit dat sommige nummers beetje op elkaar lijken.

ik ga het nu tjekke
Na het luisteren van de nieuwe EP wil ik meer horen

EDIT:

Het album krijgt van mij nu al een 4.5 wat is dit heerlijk!
Ik beging steeds meer van de jazzy en relaxte hiphop te houden
Dit is gewoon top off the bill producing and mcing
Wie zij dat blanke niet konden rappen?

avatar van jelmer19
Ik zat op deze site even mee te lezen met de lyrics.
Maar man, wat is deze vent toch fantastisch goed!
Zet maar eens een nummertje op en ga dan meelezen, denk dat het weinig rappers lukt om met zoiets op de proppen te komen. Bijna elk nummer zit gewoon perfect in elkaar! En die teksten.........Ziek!

Stukje uit 40 thieves:

From the makers of placebo, a trio pushed
To ameliorate the feverish, deceivinest looks
For thieves and crooks booked up in the state's prison system
It's marketed disregarding the rate of recidivism
I sent a petition: rescind the vendor
Minister free of influence, please' the pen needs instruments
Incriminated, incarcerated, incrementally rehabilitated on frets
Now that's a bass head
Something I can feel, not nothing I should fear
For the impropriety I bring to bear
Where the numbers at compared to then? Summer breeze, fair wind
Jasmine aint blowin' their minds, they're smokin' heroin
No we don't select the listenership or bend to it
The insurrection intimate and interests the syndicate
Offense of friends, incidental to my requisition
In the end, I respect your decision.

avatar van UmindC
Erg goede lyrics inderdaad.

avatar van IrishBastard
Ik ben zeker erg blij met common market.
het is echt goeie muziek. hele goede teksten.
het is echt een 4.5 waard

avatar van TimeforTruth
Ook weer pure nostalgie dit voor mij.
Ook hier Sabz op de beats dus dan kan het al niet meer stuk en RA Scion als MC.
Net als Geo een geweldige flow gecombineerd met geweldige lyrics.
Opnieuw een pareltje uit de Seattle Hip-Hop scene (wat komt er toch geweldige Hip-Hop vandaan!) en een van mijn all-time favorites. Kan dan ook nooit kiezen tussen deze en Bayani.

Rene1979
Wel verrassend dat een 3 tot 4 jaar oude voor jou nostalgisch is.. Of je bent nog niet zo oud of je luistert HipHop nog niet zo lang? Verder ben ik het met je eens dat Bayani en deze plaat te gek zijn..

Rene1979 schreef:

Ben inderdaad nog niet zo oud en met deze samen met Bayani is het voor mij ooit toch wel begonnen, binnen de 'underground' scene althans. Bayani nog wel iets eerder dan Tobacco Road. Om die reden roepen die 2 albums toch wel een bepaald soort sentiment, jeugdsentiment - if you will- op, vandaar ook dat nostalgische gevoel van mijn kant.

Rene1979
Cool goeie uitleg was ook geen negatief commentaar.. Was er even benieuwd naar

Rene1979 schreef:
Cool goeie uitleg was ook geen negatief commentaar

I know, goeie vraag ook Geheel mijn genoegen ook om voor deze albums uit te leggen, waarom ze nostalgisch voor me zijn

avatar van Shelter
inderdaad in het straatje Bayani en ook zeker zo goed...
Sowieso heeft de underground gewoon heel veel te bieden in hiphop, ben bijna jaloers op Timefortruth dat die het nog allemaal mag gaan ontdekken hehehehe.

avatar van Niek
Hmm, ik vind dit niet zo goed. Zowel rappend als productioneel rolt het gewoon niet zo lekker, op paar nummers na (Weather Vane is wat beter bv, qua productie). Geen fijne baslijntjes om op mee te drijven. Klinkt me allemaal wat plastic.