Gregorian - Masters of Chant (2000)

Duitsland
Label: Edel

1. Brothers in Arms (5:09)
  2. Scarborough Fair (4:00)
  3. Tears in Heaven (4:43)
  4. Still I'm Sad (4:02)
  5. When a Man Loves a Woman (4:08)
  6. Nothing Else Matters (5:30)
  7. Fade to Grey (3:38)
  8. Losing My Religion (5:01)
  9. Vienna (4:22)
  10. The Sound of Silence (3:35)
  11. Sebastian (3:05)
  12. Don't Give Up (5:22)

met Sarah Brightman

13. Save a Prayer (4:54)
  14. I Still Haven't Found What I'm Looking For [Radio Edit] (4:14)
1,0
Monniken die Losing My Religion zingen. Ja, zo nep kan het dus zijn.
Vreselijke vertolkingen van klassiekers. Verantwoordelijk voor deze ellende is Frank Peterson, bekend van o.a. Sarah Brightman.
Alles wat hij doet is redelijk kitsch, maar kitsch kan leuk zijn en dat is dit dus niet.

avatar van T.O.
Haha, dit moet ik echt eens horen!

Fade To Grey

T.O. schreef:

Haha, dit moet ik echt eens horen!

Fade To Grey

Voor eigen risico he ?! En je hebt het niet van mij

avatar van Halloween
0,5
Ik heb ook gehoord dat ze Child in Time,bijna de hele cd van H.I.M.Love Metal en smells like teen spirit na zingen.

krijg toch altijd een bepaald gevoel bij het luisteren van Gregoriaans muziek; mij pakt het wel degelijk
waarschijnlijk gebruiken ze de klassiekers om een beetje publiek te krijgen
ben allang blij dat ze geen hip-hop of B.Spears gebruiken.
toch was ik wel aangenaam verrast

aERodynamIC schreef:
Monniken die Losing My Religion zingen. Ja, zo nep kan het dus zijn.

Monniken? Dit zijn gewoon mensen als jij en ik die op een bepaalde manier zingen..

Brothers in arms is het enige nummer op dit album dat zich ervoor leent Gregoriaans gezongen te worden, al hoor je nog wel Mark Knopfler-achtigegitaarwerk tussendoor.

guitar_george schreef:

Je hoort mij niets anders zeggen: ik verwees meer naar de combi van monniken en de titel van het nummer
Klassiek Gregoriaans vind ik trouwens best te pruimen.
Overigens kan niemand ontkennen dat dit zo bedacht is als wat, iets waar Frank Peterson wel vaker last van heeft.