Loretta Lynn - Sings (1963)

Country
Label: Decca

1. Success (2:38)
  2. The Minute You're Gone (2:30)
  3. The Other Woman (2:26)
  4. Alone with You (2:14)
  5. Why I'm Walkin' (2:23)
  6. The Girl That I am Now (2:16)
  7. Act Naturally (2:28)
  8. World of Forgotten People (1:59)
  9. Color of the Blues (2:54)
  10. Hundred Proof Heartache (2:26)
  11. I Walked Away from the Wreck (2:36)
  12. Lonesome 7-7203 (3:00)
avatar van heartofsoul
Het allereerste album van Loretta Lynn dat in 1963 verscheen op het Decca-label, nadat ze in het voorgaande jaar haar eerste verdiende succes genoot met het prachtige Success, dat hier is opgenomen als openingstrack. Het is goudeerlijke honky-tonk, gezongen met krachtige stem en een mij niet hinderend vibrato.

Als je niet van een beetje sentiment houdt is dit misschien al snel te veel van het goede, maar ik lust er wel pap van. Op dit album staan een paar door Lynn gepende nummers, de meeste zijn echter covers, zoals Act Naturally (van Buck Owens, later gecovered door The Beatles), The Minute You're Gone (geschreven door Jimmmy Gately, een hit voor Sonny James, en later ook heel mooi gedaan door Sir Cliff) en Lonesome 7-7203 van Justin Tubb, in België en Nederland de hitparade ingezongen door Will Tura (en toen heette het Draai 797204, ook heel mooi trouwens).

Ik weet niet of het album ooit op cd is verschenen; ik heb een vinyl-heruitgave uit de jaren 80 op het Engelse Stetson-label.