Poisonblack - A Dead Heavy Day (2008)

Finland
Label: Century Media

1. Intro (0:31)
  2. Diane (3:57)
  3. Left Behind (4:45)
  4. Bear the Cross (3:52)
  5. A Dead Heavy Day (5:07)
  6. Me Myself and I (4:31)
  7. X (6:10)
  8. Human-Compost (5:24)
  9. The Days Between (6:20)
  10. Hatelove (3:58)
  11. Low Life (4:28)
  12. Only You Can Tear Me Apart (7:46)
avatar van snarf349
lekkere slowmetal met uitstekende zang (melancholiek) en gitaarwerk, goede ballads. niks mis mee.

avatar van Sinner
Hier was ik best aangenaam door verrast. Ik heb de carriere van Ville Laihiala niet echt meer gevolgd na de Sentenced split - maar 'Dead Heavy Day' klinkt in ieder geval heel erg goed. De vergelijkingen met Sentenced zijn er dankzij de zang sowieso - maar ook het melancholische sfeertje van een groot gedeelte van de nummers roept meteen herinneringen op. Het komt nog het dichtst bij 'Crimson' in de buurt - maar dan wel een stukje heavier en moderner. Ook vind ik dat Ville er qua zang nog een stuk op vooruitgegaan is en tot mijn verassing ook nog eens een degelijke gitarist blijkt. Hij klinkt hier een stuk natuurlijker en aangenamer dan soms bij Sentenced het geval was. Absoluut wel een band waar ik de overige albums in de toekomst nog van in huis haal.

Wederom een heerlijk album. Echt een goed vervolg op de latere Sentenced.