Gravestone - Back to Attack (1985)

West-Duitsland
Rock / Metal
Label: Scratch

1. I Love the Night (3:55)
  2. The Tiger (5:10)
  3. Back to Attack (3:49)
  4. Break Out (6:18)
  5. Just a Minuette (1:07)
  6. Won't Stop Rocking (3:57)
  7. Dirty Tales (4:28)
  8. Suicide (4:59)
  9. You Are the Sun (4:08)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Ik vind dit al beter dan mijn voorgaande kennismaking (Victim of Chains) van deze Duitse heavy metalgroep en deze plaat start ook veelbelovend met de snelle opener I Love the Night. De rest van de songs is meer dan aardig en op tijd en stond wordt er stevig gesoleerd maar - hier komt hij dan - de zang bevat verdomd veel galm en hier en daar hoor ik een valse noot in die altijd hoge benepen zang. Een betere zanger zou dus wonderen doen en een betere score opbrengen, hoewel dit niet meer dan degelijk zou blijven. Het was niet altijd prijs in de jaren tachtig.

avatar van naaitsabes hcab
Deze plaat kwam ik van de week tegen na de zolderopruiming thuis en maar eens weer eens opgezet [na tien jaar misschien wel] en ik deel mijn ervaring/kritiek dan ook grotendeels met Spamalot.
Lekkere vlotte opener maar die zanger ,die klinkt een partij benepen,dat verveelt na Ilove the night eingelijk al.
het titelnummer springt er in positieve zin nog wel uit,maar de rest is middelmaat of eronder,wellicht had een zanger als bv Midnight[R.I.P] nog wel wat kunnen toevoegen,maar was het nog niet opzienbarend geweest.