Princess - Princess (1986)

Alternatieve titel: In the Heat of a Passionate Moment

Soul / Funk
Label: Chic

1. In the Heat of a Passionate Moment (7:48)
  2. I'll Keep on Loving You (7:27)
  3. After the Love Has Gone (3:50)
  4. Say I'm Your No. 1 (3:38)
  5. If It Makes You Feel Good (6:12)
  6. Tell Me Tomorrow (4:39)
  7. Anytime's the Right Time (4:42)
  8. Just a Teaze (3:45)
1,0
Vervelende popplaat waar Stock Aitken & Waterman achter steken.
Ja achter welk nummer zaten ze niet in die tijd ???

avatar van SirNoodle
1,0
o jee, deze heb ik nog ergens zitten in mijn platenkast (afdeling 'voorwerpen die ik probeer te vergeten'). Ooit eens cadeau gekregen dacht ik zo... 1 of 2 keer beluisterd en dan weggemoffeld.

voor mijn eigen welzijn quoteer ik gewoon op geheugen, zodat ik dit niet nog eens hoef te beluisteren. ik heb het nu al zitten met die single 'say I'm your number one' die weer de hele dag in mijn gedachten gaat zitten.

avatar van musicfriek
Jemig, dit is echt antiek haha. Say I'm Your Number One was destijds een geweldige single. Grijsgedraaid De opvolger was meer een kopie: After the Love Has Gone. Als je het nu weer luistert klinkt de muziek heel 'droog'. Kille beats, weinig diepgang.. Snel weer vergeten, deze Princess.

Wat een prachtig album is dit toch. Stock Aitken Waterman maakte toen nog meer R&B, soul achtige nummers. Totaal ander geluid dan bijvoorbeeld de 'Kylie' en 'Jason' albums. Die ik natuurlijk ook geweldig vind. Maar dit is toch een ander soort genre. Princess heeft ook echt een soulstem. Dit album is een paar jaar terug re-released met allemaal extra tracks, remixes etc. Dus gelijk gekocht. En ben er heel blij mee. Jammer dat ze maar één album met S.A.W. heeft opgenomen. 'Say I'm you're number one' blijft een klassieker, maar de overige singels, zoals 'After the love has gone', 'Tell me tomorrow' en 'Ill keep on loving you' zijn ook prachtig. Vijf sterren dus!!!!!

avatar van PEN15
Ben het met de vorige reactie eens. Mooie ongekende en vergane R&B sound van de jaren tachtig dwz ook met goede synths en o.a. de sax. Niks aan te merken op haar stem, al zou ik het nog beter gevonden hebben als ze een wat grotere longinhoud had gehad. Zet hem toch regelmatig graag op. Ik had vroeger een singeltje van no.1 en de b-side was een merkwaardige extended versie die Ed Starink ook heeft gebruikt voor zijn jaren 80 hits naspeelplaat...huh.. naspeelpaat..hoe verzin ik het.

Als de opvolger van deze Princess een exacte kopie blijkt te zijn, moet ik daar ook maar eens naar op zoek.

aERodynamIC schreef:
Vervelende popplaat waar Stock Aitken & Waterman achter steken.
Ja achter welk nummer zaten ze niet in die tijd ???

Dit is helemaal geen popplaat, maar een soul/funk plaat uit midden jaren '80. Ik danste hierop in Studio Cartouche in Utrecht. Er staan een paar fijne songs op die Princess fraai zingt. Ik sluit me (deels) aan bij de 2 reacties hierboven.