The Birthday Party - The Bad Seed (1983)

Australiƫ
Label: 4AD

1. Sonny's Burning (3:20)
  2. Wild World (3:27)
  3. Fears of Gun (3:54)
  4. Deep in the Woods (4:49)
avatar van fatima
Mutiny kant B. Maar ook hier: nadagen. Wild world is desondanks een heerlijk nummer. Cave's favoriete live nummer, als je 'm zo bezig zag.
Huh!!!

4,5 alleen al voor de eerste 2 nummers, 2 klassiekers die niet op elkaar lijken maar toch weer wel, waanzin drijft ze beiden, geniaal

avatar van Paalhaas
fatima schreef:
Mutiny kant B. Maar ook hier: nadagen.

Deze kwam eerder uit, dus zou je het eerder kant A noemen dan. Later zijn ze dan wel op één schijfje heruitgebracht, maar het zijn in principe gewoon twee losse EP's. En bovendien is hier totaal geen sprake van "nadagen", dit is wat mij betreft misschien zelfs wel het hoogtepunt uit het oeuvre van The Birthday Party!

avatar van fatima
kom op zeg...

avatar van Tupelo
Geweldige EP met enkel nummers die dwars door je ziel snijden. Wat een ongekende expressie en rauwe emotie. Destijds had Nick Cave al het idee van een dubbel-EP (deze dus samen met Mutiny!) - iets wat toen niet haalbaar was, maar later met Your Funeral, My Trial gelukkig wel.

Voor mij is deze periode (eind 1982 - begin 1983) The Birthday Party op zijn best. Het is echt een brug naar de From Her To Eternity en The Firstborn Is Dead.

avatar van frolunda
Paalhaas schreef:
Volledig mee eens al moet ik me wel nog aan Mutiny wagen,waar ik ook hoge verwachtingen van heb.

avatar van ainogard
Wat kan ik hierover zeggen dit is gewoon geweldig , dansen om het vuur en meezingen ‘FLAME ON’
5 sterrrekkes