Loretta Lynn - Your Squaw Is on the Warpath (1969)

Country

9. Harper Valley PTA
  10. I Walk Alone
  11. He's Somewhere Between You and Me
avatar van spinout
Het hier voorgestelde album met 11 nummers kan ik geen cijfer toekennen, want het nummer Barney werd al snel van het album verwijdert, omdat het sigarettenmerk Salem vond dat het nummer op een reclamedeuntje van hen leek. Ook op Spotify is het niet aanwezig. Wellicht zijn de eerste persingen waardevol? Maar goed, dit album is wat minder van kwaliteit doordat de nummers gewoon wat minder zijn. Aan de band ligt het niet, want dat zijn telkens nagenoeg dezelfde personen, zoals Harold Bradley, Floyd Cramer, Buddy Harman, The Jordanaires, Grady Martin, Pete Wade en Norbert Putman die in de jaren 70 met Elvis in de studio zou werken. De andere hier genoemde muzikanten hadden dit in de jaren 50 en 60 gedaan. Het laatste en beste nummer van het album is een duet met Teddy Wilburn. Zijn broer Doyle schreef het nummer samen met Lynn. Teddy en Doyle zijn het duo dat Heartbreak Hotel afwees voordat Elvis het opnam omdat ze het vreemd en morbide vonden. Voor het album zoals gepresenteerd op Spotify zou ik een 8.0 toekennen.
All Music noemt de hoes trouwens politiek incorrect en ook het titelnummer ongepast. Ik houd wel van politieke incorrectheid, dus van mij mag de hoes en het titelnummer .