menu

B.B. King - B.B. King in London (1971)

mijn stem
3,47 (18)
18 stemmen

Verenigde Staten
Blues
Label: ABC

  1. Caldonia (4:01)
  2. Blue Shadows (5:11)
  3. Alexis' Boogie (3:30)
  4. We Can't Agree (4:48)
  5. Ghetto Woman (5:15)
  6. Wet Hayshark (2:29)
  7. Part Time Love (3:17)
  8. The Power of the Blues (2:23)
  9. Ain't Nobody Home (3:11)
totale tijdsduur: 34:05
zoeken in:
avatar van spinout
3,5
Een puur blues album met 2 instrumentale nummers die het album van 4.0 naar 3.5 brengen. Daar mis ik de gigantische stem van King helaas.

avatar van heartofsoul
4,0
Voor mij een zeer bevredigend album, waarop B.B. King adequaat wordt begeleid door vele muzikale vrienden, althans zo voelt het wel. Het groovet in ieder geval voldoende en de gitaarsolo's van B.B. King zijn boeiend genoeg. Ook in vocaal opzicht een goed album. Ben het dan ook in hoge mate oneens met de rescensent van Allmusic, die zijn oren beter eerst had kunnen laten uitspuiten. Fijn ook om Jim Keltner en Jim Gordon te horen op drums. Het duet met Alexis Korner (beide heren op akoestische gitaar) viel ook nog eens helemaal niet tegen. Een prima album dus.
Ik vond het album op vinyl in mijn platenkast (terug). Wist niet eens meer dat ik het in bezit had. Wat een fijne ontdekking!

avatar van spinout
3,5
Er doen inderdaad een hele rits gastmuzikanten op mee, waarvan een hoop zeer bekende. Op Wikipedia staan ze allemaal vermeld.

avatar van heartofsoul
4,0
spinout schreef:
Er doen inderdaad een hele rits gastmuzikanten op mee, waarvan een hoop zeer bekende. Op Wikipedia staan ze allemaal vermeld.


En ook op de binnenhoes van de elpee met klaphoes, en wel per nummer. (Jammer dat vinyl relatief duur is en ik voor platen te weinig ruimte meer heb in mijn overvolle woning).

Dit is de complete lijst van musici en vocalisten die medewerking verleenden:
Ringo Starr, Peter Green, Alexis Korner, Jim Price, Bobby Keys, Gary Wright, Klaus Voorman, Duster Bennett, Steve Marriot, Greg Ridley, Jerry Shirley, Pete Wingfield, Paul Butler, John Best, Jim Gordon, Bill Perkins, Ollie Mitchell, Chuck Findley, Jim Keltner, Mac Rebennack (Dr. John), John Uribe, Barry Ford, Rick Wright, David Spinozza, Dr. Ragovoy, Joshie Armstead, Tasha Thomas en Carl Hall.


Ondanks die lange lijst van soms grote namen blijft dit album heel beluisterbaar, wat helaas lang niet altijd kan worden gezegd als er zoveel musici worden opgetrommeld.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:55 uur

geplaatst: vandaag om 13:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.