Erik Truffaz - Bending New Corners (1999)

Frankrijk

3. More (6:10)
  4. Less (3:56)
  5. Siegfriend (6:56)

met Nya

6. Bending New Corners (8:10)

7. Betty (4:17)
  8. Minaret (5:58)
  9. Friendly Fire (4:18)

10. And (2:44)
  11. Untitled * (5:13)
avatar van John Doe
De titeltrack gisteren leren kennen via een Blue Note verzamelaar. Heel erg lekker modern jazz nummer. De beat doet me denken aan Photek's ''Minotaur''; een lekker drafje heeft het

Album is bijna 10 jaar oud, maar nog steeds zo ongelooflijk goed
Truffaz is tijdloos en gaat vooruit van jazz en drum 'n bass subtiliteiten van The Dawn en Bending New Corners naar meer World in Saloua en de drieluik Rendez-Vous. Deze trompettist is een van 's-wereld beste momenteel.... en experimenteert met Nederlandse muzikanten trouwens (The Mirror Conspiracy)...

avatar van jasper1991
oef, hier had ik nog een stem open staan
geweldig album, echt de betere jazz waar zelfs rap goed verwerkt is.

Ozric Spacefolk
YouTube - Erik Truffaz - Yuri's Choice

Ken eigenlijk alleen deze plaat en The Mask.... Beiden waanzinnig goed en baanbrekend... HipHop, Be-Bop en drum&bass gaan hand in hand...

Puik werk!

avatar van Rhythm & Poetry
Gewoon een fijne jazzplaat: het straalt beheersing en rust uit. Soms een aangename vocale uitspatting, de rap en zang geeft het album toch een scherper, verrassender randje. Waar het anders heerlijke achtergrondmuziek zou zijn, is het nu ook geschikt voor op de voorgrond. Wellicht wat te nieuw om baanbrekend te zijn (jazz in combinatie met een vleugje hiphop kennen we al langer) en er is dan ook vergelijkbare muziek te vinden. Maar dat mag de pret niet drukken. Al met al een mooie, knap gevonden tip van Jasper.

avatar van EttaJamesBrown
Sinds een jaar doe ik verplicht Jazz en Nieuw Klassiek op de zondagochtend. Vandaag via Being Human Being hier op uitgekomen. Bij de eerste beluistering direct 4 sterren gegeven om te benadrukken dat deze op zondag wel vaker mijn ontbijt mag begeleiden.

avatar van spoon
EttaJamesBrown schreef:
Sinds een jaar doe ik verplicht Jazz en Nieuw Klassiek op de zondagochtend.

Je zou ook je vriendin eens wat aandacht kunnen geven misschien..

Maar serieus: waarom??

avatar van EttaJamesBrown
Vooral om nieuwe muziek te blijven ontdekken. En natuurlijk is het niet echt verplicht. Het is meer een stok achter de deur. Het moet vooral onthaastende muziek zijn zonder ambient te worden, want daar houdt mijn vriendinnetje niet van.

avatar van EttaJamesBrown
Volgens mij zijn op Spotify de liedjes 10 en 11 aan elkaar geplakt met een paar minuten stilte ertussen. Elke keer denk ik dat de verbinding uitgevallen is.