Wolfgang Voigt - Gas (2008)

Duitsland
Electronic
Label: Raster-Noton

1. Der Wald (10:00)
  2. Das Moor (10:46)
  3. November 89 (10:33)
  4. Nah und Fern (11:42)
  5. Tal 90 [Version] (12:44)
tuktak
is er net de 4 dubbelaar classic nah und fern uitgekomen, komt men meteen met dit werk. ze willen me arm hebben ofzo want dit is ook wel weer een heel speciale release.
de tracks zijn allemaal nog niet eerder gereleasde werken van deze meester in ambient techno en medeoprichter van kompakt etcetc. stuk voor stuk gewoon musthave tracks. geniaal. allemaal werk uit de jaren 80 begin 90, maar nu nog steeds o zo bij de tijd.
daarnaast krijg je er een boekwerk bij met foto's en sfeerimpressies wat er allemaal superfraai uit ziet.
heb vooralsnog eerst de digitale versie in huis, maar dit complete werk wil ik toch eigenlijk wel hebben in mijn verzameling.

ik wil dit eigenlijk meteen wel 5 sterren geven, een absolute aanrader...

tuktak
nog een paar dagen wachten, de release had wat vertraging maar donderdag moet dit meesterwerkje binnen zijn, zeer benieuwd naar het boekwerkje wat er bij hoort. exclusief musthave materiaal is het sowieso.

tuktak
yeah! het boekwerk is binnen, en wauw, dit is wel prachtig materiaal. het hele concept, de kunstwerkjes van voigt, alles geeft mij een inkijkje in de gedachtenwereld van deze man, waardoor de muziek nog een beetje extra tot leven komt.
verwacht geen fotosessies van mooi gebouwen uit zijn woonplaats ofzo de voorkant zoals hierboven, als ook de andere oude albumcovers van gas, geeft een goed idee van wat je kan verwachten. alles in een prachtig boekwerk met achterin de cd.

voor alle ambient en minimal experimentelere techno fanaten is dit wel must have materiaal. beetje prijzig misschien, maar ach, hij kan ook in de boekenkast.

avatar van luc011190
Je maakt me benieuwd

dat is ook de bedoeling

Klinkt wel tof dit. Alleen je moet er wel de tijd voor nemen. Ik moet dit een keer midden in de nacht beluisteren. Dan komt het goed tot zijn recht, denk ik.

avatar van Kill_illuminati
Hier ga ik eens achterna ik heb wat nummers gehoort en die zijn behoorlijk sterk. Is dit een beetje gemakkelijk verkrijgbaar.

Sietse
redelijk, gewoon via het label. Alleen wel wat prijzig.