Hellfish & Producer - Constant Mutation (2000)

Electronic
Label: Planet Mu

1. Kicks in Unparalleled (3:58)
  2. No More Rock 'N' Roll [Koala Fish Mutant Bird Mix] (4:01)
  3. The Way of the Homeboy Pt. 2 (The Winter of Discontent) (6:59)
  4. The Teknologikal Revolutionary (4:11)
  5. Compression Warrior (4:34)
  6. Ultimate Damage '98 (2:34)
  7. The Uridium Project (4:43)
  8. Deck Fuel (Adventures for the Sonically Deprivated) (3:34)
  9. First Wave (4:46)
  10. Turntable Savage (4:11)
  11. Head Grit (5:48)
  12. Spitting Blood (4:05)
avatar van BoordAppel
Vette plaat. Vooral de nummers die ik al wat langer kende blijf ik vet vinden namelijk Compression Warrior, Turntable Savage en vooral Head Grit. Best veel hiphop samples en invloeden ook. Verder kan ik er eigenlijk weinig zinnigs over zeggen. Vanwaar dan toch een bericht hoor ik jullie al denken? Omdat ik een vraagje heb: in welk genre valt deze muziek eigenlijk? Is het gewoon hardcore of is er een aparte benaming voor?

avatar van Goodfella
BoordAppel schreef:

Ik noem 't UK-hardcore . Hardcore die zich kenmerkt door een stevig tempo, breakbeats en veel geouwehoer met samples. Die Hellfish is daar absoluut briljant in!

avatar van Onderhond
Tja, jammer alleen dat de rest van de UK niet zo meewil. Ik hou het bij een mix tussen hardcore en IDM. Hellfish & Producer zijn een beetje een genre op zich, en vallen niet makkelijk te plaatsen in de bestaande vakjes.

Valt me trouwens op dat hier nog geen bericht van mij bijstaat. Vreemd.

avatar van T.O.
UK hardcore doet met meer denken aan The Prodigy en SL2

avatar van Onderhond
The Prodigy

avatar van Goodfella
Bedenk wel dat Hellfish en Producer zélf ook niet altijd meewillen hè. Die paar albums van ze die op MusicMeter staan zijn wel one of a kind volgens mij.

avatar van gemaster
Kan iemand mij vertellen of dit album ook een paar ECHT harde nummers bevat?

Deck Fuel is, voor mijn begrippen althans, een behoorlijk lekker doorbeukend nummer.

Vooral die sample die vanaf minuut 3 opkomt en doorvloeit in First Wave is erg lekker.

Helden album dit, ik denk toch wel een van m'n favoriete hardcore cd's. No more rock 'n roll, The uridium project en Head grit zijn wat mij betreft de uitschieters. De andere tracks zijn ook goed te doen, en de scratches maken deze cd toch wel af vind ik.

Zoooo, dit album beschouwde ik altijd als heerlijk oppompend, maar als je er dan eens (redelijk onder invloed) heel intensief naar luistert gaat het ook nog eens behoorlijk diep soms, qua ritmes.

Maar de eeuwige drive die dit album kenmerkt, zó. Ook als er de tijd genomen wordt om op te bouwen, kan het ieder moment volledig los gaan, en die gejaagdheid is een hele grote verdienste van de twee heren.