Johnny Winter - 3rd Degree (1986)

Blues
Label: Alligator

1. Mojo Boogie (4:53)
  2. Love, Life and Money (5:20)
  3. Evil on My Mind (2:20)
  4. See See Baby (3:09)
  5. Tin Pan Alley (5:52)
  6. I'm Good (3:50)
  7. Third Degree (6:35)
  8. Shake Your Money Maker (2:37)
  9. Bad Girl Blues (4:34)
  10. Broke and Lonely (4:52)
avatar van Ronald5150
”3rd Degree” is elektrische blues van het allerhoogste niveau. En laat dat maar aan Johnny Winter over. Op ”3rd Degree” vlamt deze albino bluesrocker van begin tot eind met geweldig gitaarspel in zowel de riffs, licks als solo’s. Zijn gitaarspel krijgt voldoende ruimte zonder dat het te overheersend wordt. Het album opent fantastisch met het geweldige ”Mojo Boogie”. De titel zegt genoeg en je weet direct wat je te wachten staat. Dan volgt een intense slowblues met ”Love, Life en Money”. Het gitaarspel is meeslepend. Qua sfeer sluiten de liedjes ”Tin Pan Alley” en de titeltrack daar mooi bij aan. Verder worden midtempo liedjes mooi afgewisseld met stevige stampende bluesrockers. Als geheel is ”3rd Degree” daarmee het toonbeeld van hoe bluesrock hoort te klinken. Samen met ”The Progressive Blues Experiment” is ”3rd Degree” mijn favoriete album van Johnny Winter. RIP Johnny!

avatar van Larzz
Leuk ook dat Johnny's oude bassist en drummer van het eerste uur een paar nummers meespelen: Tommy Shannon en Uncle John "Red" Turner. En ook Dr. John speelt 2 nummers mee. Gaaf!