The Mothers of Invention - Superstarshine Vol. 13 (1972)

Rock / Avant-Garde
Label: Metro

1. Hungrey Freaks Daddy (3:27)
  2. Wowie Zowie (2:51)
  3. Motherly Love (2:46)
  4. Desire (2:06)
  5. You're Probably Wondering Why I'm Here (3:38)
  6. You Didn't Try to Call Me (3:43)
  7. Stuff Up the Cracks (4:29)
  8. Plastic People (3:42)
  9. Brown Shoes Don't Make It (7:30)
  10. Who Needs the Peace Corps (2:34)
  11. Concetration Moon (2:22)
  12. Mom & Dad (2:16)
  13. Call Any Vegetable (2:15)
  14. What's the Ugliest Part of Your Body? (1:03)
avatar van Teunnis
Laatst deze plaat gevonden in mijn vaders LP-kast. Waarschijnlijk heel weinig van gemaakt, kon er op internet bijna niks van vinden. Het is een verzamelplaat van de eerste vier albums van The Mothers. Naar mijn mening niet de beste nummers uitgekozen, wel de meest toegankelijke.

You Didn't Try To Call Me is trouwens een andere versie, de rest is wel hetzelfde als op de albums. Ondanks dat dit niet hun beste nummers zijn is het nog steeds geweldig goed. Daarom ook de maximale score voor een verzamelaar.

Pieter Paal
Ik heb dit album begin 2000 overgezet van LP naar CD-R met het programma Spin Doctor van Adaptec. De hoesfoto en en het verhaaltje op de achterzijde heb ik ingescand en daarvan een CD-hoesje ontworpen.

Begin jaren 70 verscheen op Polydor de serie 'Superstarshine' met compilaties van vooral artiesten die op dat label zaten.
Het hoesontwerp is bekend van 'Live Cream II' van Cream.
De beginjaren van Frank Zappa & The Mothers of Invention van het MGM-label werden ook in deze serie opgenomen.
Voor het debuut-album 'Freak out' had Zappa al met verschillende bandjes muziek (singles) opgenomen, maar met The Mothers kreeg hij eindelijk aandacht.
Je hoort dat Frank en de zijnen net zoals tijdgenoten The Velvet Underground met hun gecompliceerde rock hun tijd ver vooruit waren.
De muziek is moeilijk in een hokje te stoppen. Je hoort hier een mix van garage rock, 50's rock 'n' roll, jazz, psychedelica en experimenteel de revue passeren. Het hele album zit vol met bizarre teksten.

Joy
voegt het wat toe aan de andere mothersplaten?

Teunnis schreef:

Interessant.
Het nummer staat niet op Mothermania, dus... maarja, misschien wel op de MOFO-box.