Def Squad - El Niño (1998)

Label: Def Jam

1. Shower (Intro) (1:38)
  2. Check N Me Out (3:55)
  3. Countdown (3:57)

met Lil' Jamal

4. Full Cooperation (3:48)
  5. Ride Wit Us (3:39)

met Too $hort

6. Lay 'Em Down (Skit) (1:06)
  7. Rymin Wit Biz (3:43)

met Biz Markie

8. The Game (Freestyle) (2:40)
  9. World Announcement (Skit) (1:28)
  10. Can U Dig It (3:16)
  11. You Do, I Do (4:07)
  12. Ya'll Niggas Ain't Ready (2:44)
  13. Say Word (3:39)
  14. No Guest List (3:28)
  15. President of Babies Father (Skit) (0:56)
  16. Def Squad Delite (6:45)
sut
Hahaha dit album is misschien wel het grappigste album wat ik ooit gehoord heb. Redman Keith en Lil Jamal zijn echt een perfect trio die elkaar goed aanvullen. De beats zijn funkee genoeg en ze braggen en boasten zoo gruwelijk overdreven haha, heerlijk album.

Maarten||
sut schreef:
Hahaha dit album is misschien wel het grappigste album wat ik ooit gehoord heb.

ook wel eens Biz Markie met I Need A Haircut gehoord ?

sut schreef:
Redman Keith en Lil Jamal zijn echt een perfect trio die elkaar goed aanvullen.

lil jamal zit er eigenlijk niet echt bij, het is redman, keith en erick sermon. maarja, boeie...
erg leuk album inderdaad, zeer vermakelijk. Muziekaal gezien vind ik het alleen niet veel voorstellen. Als je hun solo albums beluister, zou je hier wel veel meer van verwachten, beetje onder hun niveau eigenlijk. Toch klinkt het nog wel goed allemaal. Hopelijk komt er ook ooit ook nog een hit squad reunie album, met pmd, das efx, k-solo, lil jamal en dj scratch.

avatar van P Jay
In '99 kwam Redman samen met Method Man en voornamelijk Erick Sermon als producer met het bekende "Blackout"-project. 2 MC's die wat uit hun nek gingen lullen over funky, bouncy en blunted beats. Gezien de namen die meewerkten aan dat project was ik toch teleurgesteld in "Blackout". Dit album van Def Squad is mijns inziens de betere voorloper van "Blackout".

Erick Sermon verzorgt op één Redman productie na alle beats en ze swingen en bouncen hard! Harde pompende basslijnen die een hardcore funk-sfeer creëren. Redman is de beste MC uiteraard, maar Keith Murray en Erick Sermon rappen heel aardig mee. Inhoud is afwezig, maar het is allemaal vermakelijk en vormelijk vlot wegluisterbaar.

Nummers als "Check N Me Out", "Full Cooperation", "Ride Wit Us", "Y'all Niggas Ain't Ready" en "Say Word" zijn gewoon veel funkier en beter dan de nummers op "Blackout", dat nochtans teerde op een gelijkaardige formule.

avatar van KILLERBEE99
Def Squad Delite

avatar van gweah
P Jay schreef:

De spijker op de kop. Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Blackout was voor mij een teleurstellend album, zoals zoveel albums van grote namen eind jaren 90.
Dit album was fresh en precies wat je van een Def Squad zou willen horen.
Alleen jammer van het cover design en de titel. Een solide 4 voor mij.