Lakim Shabazz - Pure Righteousness (1988)

Label: Tuff City

1. Pure Righteousness (4:09)
  2. Black Is Back (3:13)
  3. All True and Living (2:26)
  4. Adding On (4:23)
  5. First in Existence (3:41)
  6. Samle the Dope Noise (2:52)
  7. The Posse Is Large [Remix] (3:30)
  8. Don't Try Us (3:01)
  9. Getting Fierce (3:20)
avatar van ewalk
Een jonge rapper met een ontzettend goede flow indertijd. Ook nu klinkt dit nog meesterlijk. jammer dat we niets meer van deze jongen hebben gehoord. Was lid van de Flavour unit waartoe ook Queen Latifah behoorde. Porducties van de befaamde Dj Mark The 45 King.

raffael77
Echt vet deze gast en idd na die tijd niet niet veel meer gehoord.

EPMD
geweldige teksten van Lakim Shabazz..erg sterk album

avatar van Angelo
Zijn jonge leeftijd wordt eigenlijk goed vertaald naar de inhoud van dit album. Speels van karakter, ongedwongen en een tikkeltje amateuristisch. Niet dat met die amateurisme wat mis mee is hoor, integendeel. Het zorgt voor een charmant plaatje van een half uur die zonder moeite op repeat kan. Alhoewel... Lakim Shabbaz rapt soms iets te geforceerd, in de zin dat hij té graag wil, waardoor het album nooit echt een “wow-moment” oplevert. Als hij een wat betere (rap)techniek had gehad - we schuiven het maar op z’n leeftijd - had het merendeel van Pure Righteousness waarschijnlijk nog 'n stuk beter geklonken. Prijsbeesten zijn de twee funky All True and Living en First in Existence met de feelgood trompetjes, om vervolgens aan te belanden bij het slechtse nummer, Adding On, dat zo’n standaard hiphouse-productie is. Het moge duidelijk zijn: de potentie is er bij vlagen, maar die wordt nooit ten volle geuit waardoor dit album in de middelmaat blijft steken. Shabazz kon beter, denk ik.

avatar van MAS
MAS
Vermakelijk album. Lakim rapt op een ongedwongen manier en hoewel het album doorspekt is met Five Percent Nation thematiek, klinkt het nergens belerend of geforceerd. Het enige nadeel is de paar hiphophouse (achtige) tracks in het midden van het album. Vooral Adding On vind ik ronduit irritant en zorgt ervoor dat het album minder prettig is om als geheel te luisteren.