The Truth - Weapons of Love (1987)

1 stem

Label: I.R.S.

1. Weapons of Love (3:50)
  2. Winterland (4:31)
  3. Until It Burns (3:11)
  4. The Edge of Town (4:39)
  5. Cover Up My Face (3:39)
  6. Respect (3:55)
  7. Come O Back to Me (4:12)
  8. This Way Forever (3:27)
  9. Another New Day (3:53)
  10. Soul Deep Fascination (3:42)
avatar van Dibbel
Engelse groep rondom Dennis Greaves en Mick Lister (beiden gitaar en zang) die bestaan heeft van 1982 t/m 1989.
In 2012 echter opnieuw opgericht in de originele line-up en hebben inmiddels alweer getoerd.

Dit is hun tweede album. Er zit een snee in het CD-hoesje dus ik zal er wel een knaak of 5 gulden voor betaald hebben.
De muziek is lekker in het gehoor liggende pop-rock, niet te moeilijk met aangename melodieen.
Tingelend en ruimtelijk gitaarwerk hier en daar en regelmatig de net iets te mechanisch klinkende drums zoals dikwijls in die jaren. Niet onaardig gezongen ook.
Echter ook niet goed genoeg om het allemaal te laten blijven hangen. Veel songs gaan ondanks dat ze niet storen het ene oor in en het andere uit.
De liedjes die dat niet doen zijn Weapons Of Love, Winterland, Respect, Another New Day en Soul Deep Fascination.
Dat zijn de nummers die je wel op een bandje zou willen zetten en van Winterland had je gehoopt dat het een hit zou worden.

Net geen 3 sterren, maar ik zal het toch maar naar boven afronden.