808 State - Gorgeous (1993)

Electronic / Dance

9. Southern Cross (5:03)
  10. Nimbus (4:34)
  11. Colony (4:45)
  12. Timebomb (2:55)
  13. Stormin Norman (3:23)
  14. Sexy Dancer (3:00)
  15. Sexy Synthesizer (3:39)
avatar van muziekhater
Bij herbeluisteren blijkt dit eigenlijk een heel goed album, een echte eigen stijl en nauwelijks herhaling van zetten.

avatar van trebremmit
Wat is Southern Cross een waanzinnig mooi nummer! Verder een prima album vooral als de synths een beetje zweverig worden.
Na 90 en Newbuild weer een verrassing voor mij, 808 state heeft een heel eigen en herkenbaar geluid en verveeld nergens.

avatar van RogerV
Vrij aardig album van 808 state. Al staan er ook wel wat kleurlozere nummers op.

Southern cross is inderdaad wel een fantastisch nummer. Steekt er met kop en schouders bovenuit.

avatar van trebremmit
Contrique is ook wel een erg goed nummer, ik dacht dat die baslijn van New Order was, even opgezocht en dat was bijna goed, het is namelijk van Joy Division. Contrique by 808 State - Samples, Covers and Remixes | WhoSampled

Ik heb deze op lp, en daar zit een 12" bij met daarop de bonusnummers Femme Deluxe, Lemon en Purple Dust, helaas ontbreekt Stormin Norman dan weer, maar die heb ik digitaal. Lemon is wel het prijsnummer van die die drie, heerlijke acid.

avatar van VanDeGriend
Op de heruitgave staan al die extra nummers, inclusief Storming Norman plus nog wat andere tracks en mixen. Voor weinig te vinden nu.